Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 3.22
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Udusiła córeczkę

Niewyobrażalna tragedia w Zagórzu pod Chrzanowem w Małopolsce. Matka bezlitośnie udusiła swoją jedyną córeczkę. Maleńka Julka (5 l.) umierała cichutko, gdy ręce okrutnej matki zaciskały się na jej szyi. Nie zdążyła krzyknąć o pomoc. Potem morderczyni podcięła sobie żyły. Na tę makabrę natknęła się babcia Julki. Niestety, na pomoc dziewczynce było za późno. Okrutna matka trafiła do szpitala psychiatrycznego.

https://www.se.pl/krakow/tragedia-w-zago...-iNq5.html

Do psychiatryka? Na krzesło elektryczne bym ją posadziła!
A co Wy o tym sądzicie?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Nie wiem co to się dzieje w głowach ludzkich ale coraz więcej jest przypadków dziwnych i czasami okrutnych zachowań. Nie wiem czym to jest spowodowane. Narkotykami?
Nie wyrokowałbym przed wynikiem badań psychiatrycznych.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

No takie rzeczy dawniej też się zdarzały. Rozszerzone samobójstwo. Depresja maniakalna, wiele innych poważnych zaburzeń. Nie wiem, może kiedyś opiszę, w kręgu naszych bardzo, naprawdę bardzo bliskich znajomych, od lat, podobny przypadek się wydarzył. Tylko tu ojciec zabił syna i żonę. Młotkiem podczas snu.
W zasadzie to opisałem tak z grubsza, nie chce za bardzo wracać do tego.
Odpowiedz

Z pewnością nie chodzi o narkotyki, bo pod wpływem takich środków, nie przyjęliby na psychiatryk.
Może faktycznie miała jakieś zaburzenia psychiczne ale z drugiej strony, gdzie wtedy jest rodzina?
Jeśli wiedzieli, że ma coś z psychiką nie tak, to nie powinni samej jej z dzieckiem zostawiać.

To prawda, takich przypadków jest sporo i dawniej też bywały ale obecnie jakby nasilenie takich rzeczy.

Czasem wcale nie chodzi o "zrytą psychikę" ale szukanie rozwiązania. I osoba taka może być w pełni
świadoma swego czynu. I tak to widzę w tym przypadku, bo wiedziała jak się dusi poduszką i miała
wyrzuty sumienia, skoro podcięła sobie żyły. Tacy ludzie zawsze myślą racjonalnie a więc dlatego na
wstępie napisałam, że takiej to krzesło a nie psychiatryk, bo była świadoma swoich czynów.

Ale jak wsadzili do psychiatryka, to teraz będzie miała wymówkę i będzie udawała niepoczytalną.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Często, nie pisze tutaj o mafijnych i innych bonzach, psychiatry to dożywocie.
Nie chce tu ani bronić ani atakować kobiety. Po prostu tak to często wygląda w przypadku osób sadownie tam umieszczonych.
Odpowiedz

Bo tacy najczęściej próbują bronić się psychiatrykiem ale łatka psychicznego zostanie na zawsze.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W dziewiętnastym wieku chorych na depresję czy schizofrenię zamykano w więzieniach.
Wcześniej topiono w bagnach.
Teraz próbuje się im pomagać.
Naturalna rzeczy kolej pokaze co jest słusznym posunieciem.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

A my zapewne znamy już Robociku odpowiedź ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Depresja po porodowa, wyłącza to karalność więc możliwe że nie trafi do więzienia.
Odpowiedz

O czym Ty piszesz, jaka depresja poporodowa, skoro dziecko miało 5 lat.
O takiej depresji mówimy, gdy nie minie więcej niż rok. Zaczyna się zaraz po porodzie, ujawnia się lub jest
niezauważalna do dwóch tygodni a mija nie później jak w kilka miesięcy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości