Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co wolimy, 'Rydzyka' , czy 'Gender' ?

Józiu, pewnie że może ale do chwili aż ktoś odważy się napisać prawdę, wtedy może pójdzie na długie lata do więzienia. Czekam na ten dzień bo ile można posługiwać się fauszywymi danymi i ciekawa jestem komu zależy na tym aby go kryć.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jeśli coś się wie, to zawsze do prokuratury donieść można.
Krytyka, powiem więcej- tępienie, ośmieszanie katolików, jakie to łatwe przecież.
W rocznicę zamachu na francuski " Charlie Hebdo", dziennikarze tygodnika zamieścili obraz Chrystusa z przewieszonym 
przez ramię kałasznikowem z napisem- rok po.
A przecież nie wyznawcy mojego Boga dokonali zamachu.
Odpowiedz

(25-03-2020, 7:43 )hogan napisał(a):  Józiu, pewnie że może ale do chwili aż ktoś odważy się napisać prawdę, wtedy może pójdzie na długie lata do więzienia. Czekam na ten dzień bo ile można posługiwać się fauszywymi danymi i ciekawa jestem komu zależy na tym aby go kryć.

Iza, skoro masz jakieś niepodważalne dane, a je zatajasz, to też popełniasz przestępstwo.
Jak dotąd nie wskazałaś źródła Twoich wiadomości, więc podejrzewam, znając Twój wrogi stosunek do KK, że to tylko Twoje domysły.

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

Boldusiu i Józiu. Nikogo nie obrażam, żadnej religii ani żadnych bogów, staram się jedynie ludziom otworzyć oczy do
kogo chodzą na mszę, kim jest ten, co ją prowadzi. A stosunek do wszystkich religii mam neutralny, bo zdaję sobie
sprawę, że wielu ludzi nie potrafi żyć bez religii i to ich wybór, ich sposób na życie, czy ich wsparcie.
Zgłosić nikomu nie mogę, skoro ważniejsi ode mnie tego zrobić nie mogą.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Odpowiem Tobie Hogan.
Myślę, że nie musisz otwierać oczu nikomu, katolikom też. Chodzę do Kościoła, nie do księdza.
Jesteśmy już duzi. Rozumni.
Padnie zaraz może słowo, jak z tej listy, którą na forum dałaś.  
Pedofilia jest przestępstwem, ktokolwiek je popełni, powinien siedzieć- bez względu na to kim jest.
Jest też tak, że nie wrzuca się wszystkich do jednego worka.
Niedawno w temacie: "Miłość i pożądanie'"napisałaś, że Papież Franciszek uczy seksu dzieci, bo "Wyborcza" tak napisała.
To jest absolut i kropka. Nie.
Wyborcza wzięła jedno zdanie z adhortacji Amoris Laetitia (Radość Miłości).
O płodności i zdolności prokreacyjnej. No nic- Franciszek seksu uczy. Jedno zdanie, nawet nie.
Papież mówi o miłości małżeńskiej, rodziny. Miłość jest płodna, prokreacyjna, bo się mnoży na wszystkich,
bliższych, dalszych, nawet na sąsiadów.
 Ale wiem, że łatwo tak pisać na katolików.
Katolicy nie wyjdą na ulicę z Krzyżami na szyjach, nie będą to robić, co robią wyznawcy innych religii.
Przytoczyłam wyżej tygodnik "Charlie Hebdo"- to co się stało z dziennikarzami, rysownikami. Za co zginęli?
Za rysunek szczerbatego Mahometa. Jakoś nikomu z katolików, nie przyszło do głowy, gdy był rysunek siedzącego Papieża na wc.
Neutralność na czym innym polega.
To już wszystko. 

Odpowiedz

Czy możesz coś bliżej napisać o jaką listę chodzi?

Każdy rozumie jak chce, dla mnie polskie słowa mają jedno znaczenie, nie ma usprawiedliwienia dla osoby duchownej, gdy napisze
w temacie tyczącym się wyłącznie dzieci i seksu, że popiera naukę o seksie, bo nie użył żadnych innych słów ale to nie ma nic
wspólnego z tym tematem. Ja nie wiem na kogo i jak można pisać, łatwo czy trudno, piszę o tym wszystkim co myślę, co widzę i czytam.

Nie ma też dla mnie znaczenia jaka religia, bo o każdej napiszę gdy coś zauważę, że robią wbrew własnym poglądom.

No i uważam, że każdemu trzeba otwierać oczy, bo czasem niektórzy są ślepo zapatrzeni i nie widzą prawdy.

Nie mogę jednak zgodzić się z tym, że katolicy a raczej ludzie wiary rzymsko- katolickiej nie wychodzą na ulicę, nie manifestują, nie
obnoszą się z krzyżem czy że nie wyśmiewają i nie szydzą z innych religii.
Przytoczę kilka pierwszych przykładów, jak będziesz chciała, to podam linki do tych przykładów o których głośno było w mediach.
Tylko musisz mi wpierw napisać, jaka gazeta czy inne media są dla Ciebie wiarygodne i aby były neutralne do wszystkich religii.
Uważałam zawsze, że to gazeta "Wprost" podaje najbardziej wiarygodne newsy. Ale skoro Ci nie odpowiadają, to muszę wiedzieć
jakie.

A więc dla przykładu:
- za podeptanie biblii kara więzienia
- za spalenie krzyża manifest uliczny
- wyzywanie innych religii od najgorszych
- rzucanie obelg w stosunku do Żydów(Rydzyk najszybszy przykład)
- wyśmiewanie innych ras(Rydzyk wyśmiał czarnoskórego kapłana, że nigdy się nie mył)
- szydzenie z innych poglądów, wierzeń i orientacji seksualnych

To tak na wstępie co mi się przypomniało...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Za publiczne podarcie biblii - uniewinnienie. Nergal.
Za szydzenie z wiary katolickiej - uniewinnienie, mieści się w granicach wolności słowa. Wielu tzw. celebrytów.
Wyśmiewanie innych ras. - Słyszałaś to w radio Maryja, czy np fragment w TVN lub RMF?

Wprost kiedyś czytałem niemal regularnie, jednak jak ogłosili Millera człowiekiem roku, to ich zbojkotowałem i odtąd już nie kupuję.
Zresztą unikam też kupowania belgijskich czekolad. Taki prywatny bojkot za bardzo swobodny dostęp do eutanazji, aborcji, za szczególne przywileje dla homoseksualistów i wszelkiego lgbt+.

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

Oj nie Józiu, poczytaj polskie prawo. Za porwanie biblii co najmniej dwa lata więzienia. Nergal to odosobniony przypadek
a uniewinniony tylko dlatego, że to było spotkanie zamknięte a na takim spotkaniu każde tam przebywający, zgadza się
na to co się tam dzieje. Zdjęcia z tego zajścia, były zrobione nielegalnie. Tak orzekł sąd i dlatego został uniewinniony.
Zaraz poszukam filmiku, gdzie katoliczka drze się na mszy u Rydzyka: Spalić Żydów! A Rydzyk klaszcze.
Rydzyk to robi cały czas(Wyśmiewa i szydzi z innych ras), nawet podczas mszy. Jest bardzo dużo zdjęć z takich zajść i artykułów.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Posłuchaj co mówi Rydzyk o tym czarnoskórym kapłanie, to skandal!

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Za szydzenie z religii są wyroki i jest tego cała masa. Gazeta wyborcza, ta może być? Bo jak nie, to jest we wszystkich innych gazetach.

https://torun.wyborcza.pl/torun/7,48723,...roces.html

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości