Liczba postów: 3,958
Liczba wątków: 12
Reputacja:
221
Wielka, straszna tragedia.
Dziwi mnie tylko, że nikt nie czuł, że się ulatnia gaz.
<czapja>Miłego dnia... <hi>
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
To chyba nie ma większego znaczenia czy czuć, bo u mnie kuchenka gazowa była... przedpotopowa tu na
tym mieszkaniu, czułam cały czas gaz ale ci z gazownictwa przy kontroli 2x do roku, twierdzili, iż wszystko
działa bardzo sprawnie. Na wszelki wypadek, zawsze miałam w kuchni uchylone okno.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
Dramat przechodzi teraz kobieta, która straciła dom, rodziców i dziecko... koszmar. Jakie to życie jest nieprzewidywalny. Chodzisz, żyjesz i nagle nie zostaje po Tobie nic prócz wspomnień.
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>
Reputacja:
221
Iza, jak trochu czuć to co innego.
Żeby doszło do wybuchu, to tego gazu musi się nazbierać dość sporo.
Chyba, że do wycieku doszło np. w piwnicy. Wtedy nie było szansy, żeby wyczuć.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
To była butla a nie ziemny, to jak w piwnicy? A z reszta nie wiem. Pewnego jestem jednego, ani ziemnego, ani
butlowego w domu nie chce.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
221
Raczej to był gaz z sieci. Czytałem, że w tej części Szczyrku z powodu wybuchu odłączono mieszkańcom dopływ gazu.
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
W Szczyrku firma która robiła coś przy wodociągach uszkodziła przewód gazu chyba.
Liczba postów: 4,077
Liczba wątków: 211
Reputacja:
154
(06-12-2019, 19:01 )bonaparte napisał(a): W Szczyrku firma która robiła coś przy wodociągach uszkodziła przewód gazu chyba.
Tak w sieci pisze że uszkodzili nitkę gazociągu.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybuch-g...ne/4093fzw
Cytat:Po wczorajszej tragedii w Szczyrku, gdzie w wyniku wybuchu gazu zginęło osiem osób, zarząd spółki Aqua System z Bielska-Białej wydał oświadczenie. To firma, której pracownicy w środę wieczorem wykonywali przewiert pod ziemią w sąsiedztwie domu, gdzie doszło do katastrofy.
"Informujemy, że Aqua-System, będąca właścicielem urządzenia do wykonywania przewiertów sterowanych, została wynajęta do wykonania usługi polegającej na wykonaniu przewiertu. Wszelkie czynności związane z wymaganymi uzgodnieniami tzn. lokalizacją podziemnego uzbrojenia, dokumentacją projektową zadania, a także nadzorem bezpośrednim właścicieli uzbrojenia podziemnego należały do obowiązków generalnego wykonawcy robót" - czytamy w oświadczeniu. Jak wynika z dotychczasowych ustaleń, prace wykonywane przez Aqua System były zlecone przez firmę Elmaro z Godziszki niedaleko Szczyrku. Prawdopodobną przyczyną katastrofy było uszkodzenie gazociągu średniego ciśnienia - informowała później Polska Spółka Gazownictwa. Obecnie na miejscu tragedii pracują śledczy. Trwa ustalanie przyczyn i przebiegu zdarzenia. Sprawę prowadzi Prokuratura Okręgowa w Bielsku-Białej.
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda