Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 36 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Airsoft

Co sądzicie o tym sporcie?

Co prawda jest też Paintball ale jednak Airsoft jest bardziej zaawansowany i wręcz wiarygodny jako prawdziwa strzelanka, chociaż
także odbywa się już nie na zasadzie kolorowych kulek ale na przykład
wykorzystująca  pneumatyczne elektryczne, gazowe i sprężynowe repliki broni palnej, strzelające plastikowymi kulkami o kalibrze  6 (rzadziej 8) mm, np.: AK, M16, M60. A w ogóle to repliki broni palnej, używanej na całym świecie. Zabawa jest dość kosztowna bo na taką broń trzeba wydać nawet kilkanaście tysięcy.

Co o tym sądzicie i czy sami chcielibyście spróbować?

[Obrazek: airsoft_team_ghost_recon_ii_by_chrisbure...613mf8.jpg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mnie jak najbardziej to się podoba. No natomiast koszta i powiedzmy sobie szczerze, dostępność jest barierą. Jednak to się rozwija i czemu nie, ja jestem za.
Odpowiedz

Z dostępnością raczej nie ma obecnie żadnego problemu, można taką broń kupić w każdym sklepie z bronią.
Tu raczej gorzej jest z kosztami, jak też inna kwestia! Ciężko jest zebrać zgrany zespół.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(24-10-2014, 12:45 )hogan napisał(a):  Z dostępnością raczej nie ma obecnie żadnego problemu, można taką broń kupić w każdym sklepie z bronią.
Tu raczej gorzej jest z kosztami, jak też inna kwestia! Ciężko jest zebrać zgrany zespół.

No powiedzmy że nie w każdym, bo zapewniam Ciebie że w Tym co czasami zaglądam w mojej mieścinie to nie bardzo...ale jakoś to by sobie zapaleniec poradzil. Tylko tak, sam by po lesie biegałi do sikorek strzelał z tych kulek. Strój też jest dodatkowym wydatkiem. 
Jak najbardziej, tyle że myślę że koszty to jedno i gdzie się mieszka to dwa. A i jaka jest strzelnica, bo tam by można jakieś kontakty nawiązać.
Ale co do istoty to fajne.
Odpowiedz

No może i nie w każdym ale można zawsze też zakupić przez internet, tu zapewniam, że problemu by nie było z zakupem.
Strój czy strzelnica i dojazd na strzelnicę, to tak samo koszty.

I właśnie o to chodzi, że w tym nie bierze się samemu udziału i dlatego są problemy ze stworzeniem zespołu.
Na strzelnicy nie stawiałabym na to abyś tam kogokolwiek znalazł. To jest jeden z podstawowych problemów aby właśnie móc w to zagrać.

A więc gdzie się mieszka nie ma znaczenia, problem znów jest z kosztem i zespołem. :wink:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(24-10-2014, 13:01 )hogan napisał(a):  No może i nie w każdym ale można zawsze też zakupić przez internet, tu zapewniam, że problemu by nie było z zakupem.
Strój czy strzelnica i dojazd na strzelnicę, to tak samo koszty.

I właśnie o to chodzi, że w tym nie bierze się samemu udziału i dlatego są problemy ze stworzeniem zespołu.
Na strzelnicy nie stawiałabym na to abyś tam kogokolwiek znalazł. To jest jeden z podstawowych problemów aby właśnie móc w to zagrać.

A więc gdzie się mieszka nie ma znaczenia, problem znów jest z kosztem i zespołem. :wink:

Na strzelnicach bywają pasjonaci sportów strzeleckich i podobnych. Czasem całe wolne dni tam spędzają, a tu jest przyznasz jakŚ DODATKOWA ATRAKCJA.
nO ALE JA PUKI CO TO POGADAĆ SOBIE MOGĘ JEDYNIE.

ps
przepraszam za Caps locka
Odpowiedz

Ja raczej obecnie też się nie wybieram aby w to pograć ale kto wie... chociaż ja raczej wolę z normalnej broni popykać właśnie na strzelnicy :wink:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No tak, specyficzny zapach i kopnięcie, co przy tych atrapach raczej nie wchodzi w rachubę.
Odpowiedz

Poza tym wiedząc, że to jest tylko zabawa, nie daje takiej satysfakcji jak użycie broni... tzn. normalnej broni palnej.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości