Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 2.4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Trzymaj klucze z samochodu w folii

wygoda jest krótkotrwała ,koszty dużę , skoro są spece ze przechwycą sygnał kodowy do otwierania samochodu to czy nie warto zamontować normalny zamek? , zamykać kluczem samochód ?
chyba dzisiaj nie ma zabezpieczeń przed złodziejami

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Zgadza się, nie ma skutecznej alternatywy na złodziei ale jest możliwość ich spowolnienia a to się liczy.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(07-01-2019, 17:52 )hogan napisał(a):  Ja zamierzam tak robić, bo policja przecież cały czas nie będzie pilnowała mego samochodu.
Masz samochód który sam się otwiera jeśli się zbliżysz mając kluczyk w torebce , czy kieszeni ???

Jeśli nie, to to idiotyzm . 

WIEKSZOŚĆ 'KLUCZYKÓW TRZEBA NACISNĄĆ ,włączyć .  jeśli masz taki  to owiń sobie folią coś innego :ubawa  przynajmniej będzie ładne srebrne.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
(07-01-2019, 17:52 )hogan napisał(a):  Ja zamierzam tak robić, bo policja przecież cały czas nie będzie pilnowała mego samochodu.
Masz samochód który sam się otwiera jeśli się zbliżysz mając kluczyk w torebce , czy kieszeni ???

Jeśli nie, to to idiotyzm . 

WIEKSZOŚĆ 'KLUCZYKÓW TRZEBA NACISNĄĆ ,włączyć .  jeśli masz taki  to owiń sobie folią coś innego :ubawa  przynajmniej będzie ładne srebrne.  

Ja mam samochód  kupiony za 3000 zł , jest w kolorze różowo-lekko fioletowym , zależnie od oświetlenia , ma jeden błotnik czarny i świetnie jeździ.
Raczej nikt mi go nie ukradnie ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Mam zwykły kluczyk. Wkładam, przekręcam, otwieram, wkładam, przekręcam i jadę. ubawa

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Obecnie nie mam samochodu ale nie rozumiem dlaczego miałoby to nie zadziałać?
Może zastanówmy się nad prawami fizyki?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

-Jak nie włączysz radia to nie gra !
-jak nie pstrykniesz latarki to nie świeci !

-JAK NIE NACIŚNIESZ 'KLUCZYKA' TO NIE WYSYŁA FAL ( NIE GRA , NIE DZIAŁA!) jest jak kawałek metalu plastiku, jak kamień.

Nima sensu go owijać , bo nikt nic nie nagra ! Nie nagra, bo nie gra nic.

jak owiniesz i spróbujesz otworzyć samochód naciskając kluczyk , to nie otworzysz samochodu, bo metalowa folia mocno tłumi fale .fakt.

No to musisz odwinąć , żeby samochód otworzyć no nie ?  no i teraz złodziej może nagrać sygnał kodowy i skopiować.

sygnał do nagrania jest  tylko gdy naciskasz i otwierasz samochód  

No chyba że ktoś się bawi i se pika kluczykiem, tak sobie na spacerze  ubawa  to wtedy niech se owija ubawa .

Wiekszy sens ma owijanie bądź trzymanie karty bankomatowej - kredytowej w metalizowanym plastiku.

Bo nadaje czytnik sklepowy , albo i czytnik złodzieja, a karta pobudzona modyfikuje tylko sygnał czytnika.

Cóż ... możliwe że jakiś idiota produkuje kluczyki na zasadzie karty bankowej bo wtedy nie trzeba by było baterii w kluczyku ubawa

To może na wszelki jednak owijaj ? ubawa

W końcu  świstak też siedzi i nic tylko owija papierki w cukierki , albo odwrotnie i to nadaje jego życiu sens !!!!

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

I tu się mylisz. Tak jak wyłączoną komórką nadawane są fale, tak samo działa to przy kluczykach od samochodu. Włączyć trzeba tylko po to aby otworzyć samochód a złodziej wychwytuje fale, które kluczyki cały czas nadają bez względu na to czy naciskasz czy nie.
Tak jak telewizor ma po wyłączeniu świecącą diodę, tak jak laptop po wyłączeniu nadal
jest w fazie czuwania. Tylko starych kluczyków, od starych samochodów, złodziej nie
wychwyci takiego czujnika ruchu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jak mają ukraść samochód który mają w zamówieniu (np. na części) to i tak ukradną. Nie ważne jaką metodą. Czy to nowoczesne auto i podejdą ze środkami informatycznymi, czy starsze i użyją elektroniki czy zupełnie stare i użyją metod mechanicznych. Jest zamówienie to takie auto znajdą i ukradną...
Nie rozumiem po co robić cyrk z owijaniem folią kluczyków (klatka Faradaya)?
Metoda skuteczna ale złodzieje mają na to kilka innych metod. Samochód odpowiada zleceniu to go i tak ukradną.
Jak pracowałem przy Urzędzie celnym na Okęciu przyprowadzili piękne BMW do oclenia dla ówczesnego ministra transportu. Parking strzeżony,z przepustkami itd... Kilka minut i ukradli spod urzędu. Ministerstwo uruchomiło wszelkie środki bo to punkt honoru a i tak auta nie odnaleźli.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
(12-01-2019, 7:08 )hogan napisał(a):  I tu się mylisz. Tak jak wyłączoną komórką nadawane są fale, tak samo działa to przy kluczykach od samochodu. ...

I tutaj masz rację. Jak uczyłem się w CSP technik detektywistycznych pokazywano nam ze wyłączona komórka w sumie nadal działa. Dopiero odcięcie zasilania (wyjęcie baterii) powodowało zaprzestanie działania urządzenia.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Myślę, że samochód łatwo ukraść, ale taki kradziony samochód ciężko opylić więc mało kto się tym zajmuje.
Odpowiedz

A żeby Wam udowodnić to, że kluczyki wyłączone nadal działają, to można łatwo sprawdzić, piszę to jako ciekawostkę.
Jak mamy z dwa, trzy lub więcej kluczyków od samochodów, od różnych samochodów. Powiedzmy, że spotkaliśmy
się ze znajomymi i chcemy zrobić eksperyment i wykładamy na stół wszyscy swoje kluczyki od samochodu. Po środku
wystarczy położyć surowy popcorn... wiecie co się stanie? Zacznie strzelać, czyli upiecze się. To samo jest przy komórkach.
To naukowy dowód nie tylko na to, że takie sprzęty nadal działają po wyłączeniu ale też na to, jak silne i szkodliwe są
dla nas działania radioaktywne.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości