Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Żyć bez FB- moje postanowienie noworoczne

(Z przymrużeniem oka- autor hogan)

Postanowiłam w nowym roku 2019 zlikwidować swoje konto na Facebook, bo to co na nim osiągnęłam, uważam, że
osiągnę też w realnym świecie. Jak myślicie, uda mi się?  ubawa

Wychodzę na ulicę i opowiadam przypadkowym przechodniom o tym co jadłam na śniadanie, co robiłam przez cały
dzień. Kogo nie lubię i kogo lubię lub czy mój pies dziś jest w dobrym nastoju. Czasem wspominam o swojej rodzinie, że
tato ma problemy zdrowotne a mama pokłóciła się z sąsiadką. Siostra kupiła nowy samochód i pokazuję fotkę aby
ocenili czy im się podoba, jak tak, to niech dadzą złotówkę zamiast lajka. Potem pytam się, gdzie mogę kupić chomika
w którym pomieszczę wszystkie swoje filmy a do tego, kłócę się na temat polityki i religii i nieważne jest kto w co wierzy
czy co popiera. Zastanawiam się nad sensem życia i dochodzę do wniosku, że jest byle jakie a na koniec pokazuję starszemu
panu zdjęcie z dzieciństwa i mówię, że wtedy byłam najszczęśliwsza.

I wiecie co, osiągnęłam więcej niż na Facebook, bo jeszcze tego samego dnia, zaczęło mnie obserwować kilka osób... dwóch
policjantów, psychiatra i jacyś mężczyźni i śledzi mnie ze trzech psychopatów <gyst188>

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Kiedyś założyłem se profil na tym nabijaczu twarzy,ale nie potrafiłem się tam poruszać.
Wyglądało na to,że trzeba pisać jakiś monolog i oczekiwać na oklaski gawiedzi.
....
Niech żyją fora dyskusyjne!

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Jakby na to nie spojrzeć, wiele osób robi tak w tzw. realu.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Też już dawno zlikwidowałem konto. Beznadziejne to jak "nasza klasa".

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Jakby co, to nie likwiduję konta, to napisałam w sensie wyobrażenia sobie, jak by to było gdybym tak robiła
na ulicy, mówiąc o wszystkim przypadkowym przechodniom, bo większość moich 'znajomych' z FB nie jest
w ogóle mi znana. Dodatkowo, jeszcze obcym ludziom, powinnam podać moje dane, adres zamieszkania, numer
telefonu i numer konta bankowego i ciekawa jestem ilu wtedy psycholi by mnie śledziło...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nigdy nie miałem konta w tym kołchozie.ubawa
Póki co wcale nie odczuwam potrzeby tam zaglądać.

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

W moim przypadku jest tak, że konto założyłam na FB dla reklamy forum, potem po latach zaczęłam grać w grę Klondike a potem
zaczęłam do tej gry prowadzić poradnik i dlatego tylko mam tam konto. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja znam wszystkich z FB. Znaczy się wszyscy są lub byli w grupie moich znajomych.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
Oczywiście koloryzuje troszkę, kilka osób zrezygnowało ze znajomości ze mną.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
Teraz zaatakuje Instagrama, GG, NK, Twittera i co tam jeszcze znajde
Bo w Goglach też jestem
Ciekawe czy w Wiki o mnie piszą?
Muszę to sprawdzić
Jest jeszcze Polfejs, czy coś podobnego, ale tam tylko partyjnych przyjmują, czyli odpuszczxam sobie
Tyle się opisałem a wyjdzie mi na liczniku tylko jeden post
Gdzie tu sprawiedliwość, no gdzie?
Dobry wieczór ubawa
W zasadzie to uczęszczanie na sume może być substytutem FB
Suma to taka główna msza niedzielna
Odpowiedz

Kiedyś na mostku niedaleko mojego domu było takie wiejskie, lokalne FB młodzieży.
Już się nie załapało ;((((((((((
Mógłby jakiś Mod lub ADM wkleić ten post, do tego wyżej?
Przez szacunek dla urzędu pisze z wielkiej litery, proszę to wziąć pod rozwage przy spełnianiu mojej prośby
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości