Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 13 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dlaczego nie lubisz wigilii?

Tak odwrotnie... dlaczego nie lubisz wigilii?  ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Chyba nie lubi wigilij tylko komunista albo satanista.
Odpowiedz

I ja ubawa2
Są też ludzie, co nie lubią, bo czują się źle w takiej atmosferze lub tacy, którzy wiedzą, że wspólna wigilia, to kolejna kłótnia.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja tam nie lubię jak przy wigilijne się gada o polityce a tak to spoko.
Odpowiedz

Nawet nie powinno się na takie tematy rozmawiać, bo to dzień na przyjęcie Jezusa.
Sam wyraz 'wigilia', oznacza przygotowanie się do czegoś a więc jakie to przygotowanie, skoro rozmawia
się zupełnie nie na temat.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ani lubię ani nie lubię.
A może nawet trochę lubię,ponieważ nasze obrzędy związane z przesileniem zimowym zaczęły się już Neolicie.
Chrześcijaństwo ochoczo wlazło z butami w te nasze naleciałości pogańskie,ale pretensji nie mam-niech zwycięży to co doskonalsze.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Wigilia i po wigilii , czy wigilia jest najważniejszym dniem w świętach Bożego Narodzenia ???

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

(25-12-2018, 1:47 )martin napisał(a):  Wigilia i po wigilii , czy wigilia jest najważniejszym dniem w świętach Bożego Narodzenia  ???

Jak sama nazwa wskazuje najważniejszy dzień świąt to rocznica dnia Bożego Narodzenia. Z tym wydarzeniem najbardziej związane są święta Bożonarodzeniowe.
Przynajmniej ja tak uważam.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

karbon napisał:
Cytat:Jak sama nazwa wskazuje najważniejszy dzień świąt to rocznica dnia Bożego Narodzenia. Z tym wydarzeniem najbardziej związane są święta Bożonarodzeniowe.

Przynajmniej ja tak uważam.
No własnie , to powinien być pierwszy dzień świąt BN , lecz dla ludzi tym wielkim dniem jest Wigilia , ileż to zachodu , pracy  się wykonuje aby Wigilia była tym ważniejszym dniem ,
 a może to jest i dobrze ze ludzie zasiadają przy stole suto zastawionym w oczekiwaniu na to wielkie wydarzenia , jakim są  narodziny Jezusa ???.

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Dlaczego ? Bo wieje pustką.

Co w Polsce można robić w święta na trzeźwo, oprócz modłów ,kolędowania, kłótni, żarcia jak nierogacizna i spacerów ,żeby się można wysr..  ??

No co?

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości