Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 2.79
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 5triki jak uniknąć mandatu za przekroczenie prędkosci

Wyważenie kół służy eliminowaniu wibracji.. ale sądzę, że chciałaś powiedzieć - dobrane.
Cóż, w warunkach dopuszczenia do ruchu danego modelu, zazwyczaj podane są dwa lub trzy rozmiary kół. Służą nie tylko dobraniu ogumienia lato - zima, ale także regulują rzeczywistą predkość samochodu.
Dlatego pomysłowcy którzy bezmyślnie tuningując auto, montuja koła o rozmiarze przekraczającym dopuszczenie, sa potem zdziwieni, ze licznik im źle działa, bo przecież jechali tylko 80, a fotoradar pokazał 30 wiecej.
Odpowiedz

Cóż mogę napisać... aha ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Zawsze mam prędkość z GPSa. W Niemczech za przekroczenie o 7 km/h w zabudowanym dostałem 10 euro mandatu. To nie jest wysoka kara. Za przeładunek miałem około 700 euro ale to akurat nie z mojego konta. Kolejnym razem (ale w innym Landzie) 35 euro też za niewielkie przekroczenie ale 25 ero kosztów administracyjnych naliczyli. Ten pierwszy raz to jakaś mała miejscowość, z górki było, 180 KM ten bus miał i wystarczyło lekko stopą drgnąć i już te kilka km/h doszło. I tak to mandatu się nabyłem. Poza tymi trzema przypadkami nie miałem żadnego mandatu u sąsiadów. Nie jestem szaleńcem. A co do oznaczeń prędkości to w Polsce są "na wyrost"!!! Śmiało można jechać szybciej. Natomiast u Niemców są niby ustawione racjonalnie ale poza zabudowanym to raczej pod osobowe. Busem jak się trzymałem dozwolonej prędkości to początkowo miałem kilka zakrętów że ciepło się robiło. Teraz poza zabudowanym w Niemczech jadę 70-80 km/h a nie dozwolone 100 km/h. Niektóre zakręty potrafią zaskoczyć. Nawet gdy jedzie się bez ładunku.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Karbonku, to prawda, że prędkości dozwolone w Polsce w większości są bzdurne Ii jest takich bzdurnych sytuacji bardzo
dużo, na przykład to ubawa2 

[Obrazek: 5a1e6e0a702e8_p.jpg?1535706752]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Albo to :ubawa: 

[Obrazek: 5a1e6e1fcd4f8_p.jpg?1535706752]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Hehe. Na tym zdjęciu z rondem, to chyba ten znak o rondzie jest niepotrzebny, Na zdjęciu nie widać ronda, chyba, że jeździ się naokoło tego domu. Skolei ten znak zakazu skrętu może być prawidłowy, tylko jakiś chuligan go przekręcił.ubawa

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości