Liczba postów: 3,857
Liczba wątków: 4
Reputacja:
111
Nie mam aż tak dobrych wyliczeń ale w radiowej trójce usłyszałam, że do podziału mają 7 mln. Tomaszewski był jednym z gości w studio - powiedział, że coś się chyba musiało trenerowi "pomieszać" po meczu z Senegalem. Postawił zawodników na takich pozycjach, że prawie niemożliwe było podanie ze skrzydła. Mówił, że nikt na świecie tak nie gra i nie wie dlaczego Nawałka tak zrobił.
Mecz z Japonią obejrzę, bo ciekawa jestem ile wygra Japonia.
Reputacja:
111
Jednym słowem Hogan - przeciwnikami Polski mogą być tylko ci, którzy wychowywali się w podobnych warunkach klimatycznych, jak Polacy i nie są wysportowani. No, muszą też wychować się w prymitywnych warunkach - wtedy to był by przeciwnik dla polskiej drużyny :lol:
Jeszcze jedno - trudno o czymś złym pisać dobrze, obojętnie, czy kogoś bierze na wymioty.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Popatrz sobie na wszystkie wyniki, na to z kim grał Senegal i Kolumbia i sprawdź z kim grali i z kim wygrali.
To nie żart, z nimi mają szansę właśnie tacy jak Oni.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
Amadeo mam wrażenie, że w tym wątku jesteś zdenerwowana i generalnie Twoje wypowiedzi przypominają mi nieco ataki wobec tych, którzy mają odmienne zdanie, ale pomińmy.
Proszę, wytłumaczcie mi (może być łopatologicznie) co daje ta agresja wobec kadry, sztabu trenerskiego i tych którzy mimo wszystko od tej drużyny się nie odwracają? Bo naprawdę ludzie zaczynają mnie przerażać. Dali ciała, trudno czy w tym momencie ma dojść do jakiegoś rytualnego spalenia na stosie? W imię czego? Mundialu? Wszyscy chcą sukcesów, super spotkań i w ogóle wszystkiego naj naj naj. Jesteśmy TYLKO ludźmi, każdy ma prawo mieć gorszy okres. Nie bronię ich! Owszem zasługują na krytykę a nie obcesowe rzucanie kurr i plucie jadem. Boli? Nie oglądać, to chyba jest rozwiązanie? Temat kasy, wywalczyli awans, WSZYSCY mają za to nagrodę, wszak dostali się nieliczni czyż nie? Nikt nie bronił Włochom, Irlandii, itp itd przedrzeć się przez eleminacje do tej imprezy. Kto dostał bilet, ten ma kasę- proste.
Ciekawe co będzie, jak chłopaki wrócą do równej gry, co wtedy? Znowu wszyscy będą dochodzić przy wygranych spotkaniach?
Trochę opanowania moi drodzy. Nie będę się więcej udzielać bo czuję, że idąc "cios za cios" Iza by mnie zbanowała. Za wszelkie agresywne/napastliwe odpowiedzi bardzo dziękuję :3 ale ja nie szukam krwi tych, którzy zawiedli mimo, że również nie tak to sobie wszystko wyobrażałam.
PS. Dla tych agresywnie nastawionych- Krychowiak, Błaszczykowski, Piszczek a może i Lewandowski mają marne szanse na kolejny występ w Mundialu. Ciekawe czy wtedy wszyscy będą szczęśliwi z "nowej" kadry i czy w ogóle cokolwiek zrobią by w tej imprezie uczestniczyć.
PS2. Nie piję tu do Was, pytania i wszelkie moje słowa skierowane są ogólnie do wszystkich i nie mam na celu nikogo tu obrazić. Jakby co, to PRZEPRASZAM. I równocześnie dziękuję za przeczytanie.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
A ja mam jedno pytanie.
Jak osoba, która nigdy nie grała w takim meczu, może osądzać, czy Nasi piłkarze nie umieli grać?
To jest pytanie retoryczne.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Ten cały szum wynika ze zbytniego wcześniejszego windowania się i puszenia naszej reprezentacji,mediów i wszystkich,którzy na mundialu chcieli zarobić kasę.
Ludność szczerze uwierzyła,że jesteśmy świetni i porażka bardziej bolała.
Większość gawiedzi nie potrafi sobie poradzic z zawiedzionymi nadziejami,zranioną dumą czy ubodzioną manią wielkości.
A wystarczyło żeby jadac do Moskwy skromnie powiedzieli- zrobimy co się da a nie było by szumu.
I głupich zartów w stylu:
-Ronaldo uderzył piłkarza i nie dostał czerwonej kartki
-Każdy inny piłkarz dostał by ją
-Tylko nie polski, bo by nie trafił.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Reputacja:
111
Nie Ewciu, nie piszę o tym pod wpływem nerwów, tylko już na spokojnie oceniając ten i poprzedni mecz Polaków. Nie jest to też kwestia negowania odmiennego zdania - to normalne, że każdy może je mieć i bardzo dobrze, bo inaczej przede wszystkim nie była by możliwa choćby dyskusja na różne tematy. Nie wnikam w to, kto może mieć szanse na występ w następnym mundialu (jeżeli się polska ekipa dostanie), mogą być ci sami, mogą zupełnie nowi, których jeszcze nie znamy. Chodzi o to, żeby swoją grą pokazali, że są godni tego, żeby reprezentować polską piłkę w takich rozgrywkach.
Tutaj po prostu spali, nie chcieli grać, dlatego mówię - żenada i przykro było patrzeć.
Dlatego dałam przykład Iranu, czy teraz i Peru. Oni po prostu walczyli do końca - Peru wiedziało, że odpadnie już przed meczem, a grali na takim poziomie, że zdołali wyeliminować Australię.
Dlatego tez - patrząc obiektywnie (moim zdaniem), np. gra Argentyny, która była jednym z moich faworytów, nie podoba mi się i głośno o tym mówię, a nie można powiedzieć dobrego słowa o polskiej drużynie.
A jak chłopaki wrócą do równej, dobrej gry, będę sie cieszyła i mówiła o nich pozytywnie, proste - proste.
Zgadzam się, że wcześniej bylo za dużo szumu i puszenie się samej reprezentacji.