Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MUNDIAL 2018

Nie kracz :lol:

Ruskich nie chcę widzieć. ubawa2

Niemcy grają w niedzielę z Meksykiem a w sobotę ze Szwecją. Z Meksykiem pewnie wygrają ale ze Szwecją?
Tu postawiłabym znak zapytania. Chciałabym aby Niemcy wygrali o ile Polska nie wygra, to wtedy po Polsce
stawiam na Niemców. ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(12-06-2018, 11:53 )hogan napisał(a):  Nie kracz :lol:

Ruskich nie chcę widzieć. ubawa2

Niemcy grają w niedzielę z Meksykiem a w sobotę ze Szwecją. Z Meksykiem pewnie wygrają ale ze Szwecją?
Tu postawiłabym znak zapytania. Chciałabym aby Niemcy wygrali o ile Polska nie wygra, to wtedy po Polsce
stawiam na Niemców. ubawa2

Z Ruskimi to oczywiście żartuję, podobnie szejkowie mogą przepłacić Arabię :lol: 
Odkąd są Mistrzostwa, to z tego, co pamiętam tylko 2 państwa miały "raz po razie" puchar - Brazylia i Urugwaj (chyba). Nie wierzę, że Niemcy zdobędą po raz drugi. Ciekawszy od meczu Niemiec jest dla mnie mecz Hiszpania-Portugalia, tu się powinno coś dziać.
Odpowiedz

Oj tu masz w zupełności rację, tych dwóch co wymieniłaś na końcu, zawsze trzeba się obawiać a zwłaszcza
Portugalii. Tam grają wszyscy od dziecka, mają ogromny spryt i zamiłowanie do piłki. Gdzie się nie poruszysz
w Portugalii, tam zawsze ktoś gra. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Przejrzałem zagraniczne strony. W Polsce mówi się, że Polska jest uważana za faworyta mistrzostw. Oczywiście nie ma to dużego znaczenia, nie ważne czy są faworytami czy nie, ważne jak zagrają, ale NIGDZIE nie znalazłem artykułu za granicą, który by stawiał Polaków jako faworytów. Bukmacherzy stawiają na Polskę 1/50, a więc dajemy 10 zł, jak Polska wygra mamy pięć stów. :p Nawet Kolumbia, a nie Polska jest uważana za faworyta naszej grupy. Faworytami są jak zapamiętałem Argentyna i Brazylia, Niemcy i może Belgia. Oczywiście w mniemaniu zagranicznych portali.
Odpowiedz

W naszej grupie jako faworyci rozważana jest Kolumbia i Senegal. Masz rację, o Polsce niewiele się pisze i nie stawia się jej zbyt wysoko. Dla mnie faworytami z Ameryki Południowej oprócz Brazylii i Argentyny jest Urugwaj. Z Afryki oprócz Kolumbii i Senegalu jest u mnie Nigeria. Europa to w moich typach - Portugalia, Hiszpania i jako "czarny koń" - Serbia - Chorwacja. Zobaczę, jak wysoko zajdą.
Odpowiedz

Kolumbia tez jest w Ameryce Poudniowej.
Mi tak się wydawalo że Gwatemala jest w Afryce.
Kolumbia to trzeci zespół Ametryki Południowej jak sprawdziłem więc tak latwo nie będzie. Generalnie po Hiszpanii to najtrudniejszy zespół z drugiego koszyka.
Z czwartego najtrudniejsza jest Japonia podobno wiec nasza grupa nie jest łatwa.
Odpowiedz

Oczywiście - Ameryka   wsydzamsie 
Nie wiem, jak gra Japonia. Wskazują 1 miejsce dla Brazylii, a królem strzelców - Neymar lub Messi.
Można wytypować swojego zwycięzcę, jest test w necie :
http://www.sport.pl/mundial/0,161177.html
Odpowiedz

Polska ma duże szanse wygrać mecz we wtorek z Senegalem i potem z Kolumbią i Japonią.
W tych trzech meczach obstawiam Polskę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(14-06-2018, 19:52 )hogan napisał(a):  Polska ma duże szanse wygrać mecz we wtorek z Senegalem i potem z Kolumbią i Japonią.
W tych trzech meczach obstawiam Polskę.

Dla mnie Senegal, Kolumbia, Polska, Japonia.
Odpowiedz

Moja wizja naszej grupy prezentuje się tak

Kolumbia Japonia 2:1

Polska Senegal 1:0

Japonia Senegal 1:1

Polska Kolumbia 0:2

Japonia Polska 0:1

Senegal Kolumbia 2:0

Tym sposobem

Kolumbia 9 pkt
Polska 6 pkt
Senegal i Japonia po 1 pkt.