Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bułgaria

Moim zdaniem Bułgaria to ciekawy kraj i o bogatej historii. Jednak widziałem chyba ułamek jego. Słoneczny Brzeg, Burgas, Sozpol i Nesebyr.
Słoneczny Brzeg to typowy kurort i 100 % tej miejscowości to hotele, kasyna, dyskoteki i inne tego typu rzeczy. Pełno w nim turystów z zagranicy głównie zauważyłem Rosjan, Polaków i Brytyjczyków. Sporo jest straganów gdzie można kupić tanie ubrania dobrej jakości, wszyskie marki mają od Hugo Bossa do Armaniego. ubawa Cena koszulki Hugo Boss 20 zł. ubawa
Sozopol i Nesebyr to ładne miasteczka i tutaj już można poznać bułgarską kulturę, budownictwo historię. Do zwiedzenia muzea, cerkwie. Co do cerkwkii to nie są one okazałe jak katolickie bazyliki, zwykle małe, ale robią wrażenie ikony, malowidła. W Nesebyrze znajduję się muzeum filmu gdzie można obejrzeć np. autentyczną kurtkę Terminatora. ubawa
Burgas to już większe miasto, gdzie znalazłem ulicę Mickiewicza, ponoć jest też popiersie Mickiewicza, ale go nie znalazłem po poszukiwaniach. Jest tam bardzo ładny park.
W sumie podobało mi isę, ale nie zwiedziłem za dużo bo ograniczało mnie to że nocowałem w Słonecznym Brzegu gdzie dostać się można busami do Nesebyru, Burgas i ewentualnie do Sozopola. By zwiedzić więcej musiał bym mieć samochód. Według mnie w Bułgarii jest więcej ciekawych miejsc, może w przyszłości je zobaczę.
A tak jest dobre miejsce do plażowania i leniuchowania, plaże w Słonecznym Brzegu są czyste, morze ciepłe, pełno plażowiczów. W niekrtrzch miejscach woda ma piękny kolor. Jeśli jednak miał wybierać gdzie spędzić wakację to zdecydowanie wybrałbym np. Kretę, ceny podobne, pogoda według mnie pewniejsza, i jednak Grecy są bardziej obcykani w turystyce. Bułgarzy czasem są niegrzeczni wobec turystów. Mimo wszystko w hotelu w którym nocowałem ludzie byli ogarnięci, a właściciel miły.
Odpowiedz

Wiesz jakie mam pytanie? No domyśl się ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Zdjęcie wkleję ale musze je zgrać przez bluetooth bo mój telefon ma dalej zepsute USB.
Odpowiedz

Brawo Ty! Czekam ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja też czekam ubawa opis brzmi jak wielkie "wow" więc foty będą super ubawa

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Także stoję w poczekalni.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

[Obrazek: WT1jcQZ.jpg]

Delfiny ze statku. Generalnie zdjęcie tak średnio wyszło, bo statek pędził, i musiałem utrzymywać równowagę, trzymać aparat jednocześnie, ale jakimś cudem udało mi się zrobić kilka zdjęć. Myślę że łatwo zobaczyć delfiny w Bułgarii bo statkiem płynąłem raz i akurat były, przyłączyły się akurat do statku i płynęły przez jakiś czas.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
[Obrazek: XjMFk4f.jpg]
Odpowiedz

[Obrazek: 42FM7Pd.jpg]

Muzeum filmu w Nesebyrze. Warto tam pójść bo są autentyczne eksponaty filmowe jak np. topór tego krasnala z Władcy Pierścieni czy Jajo Obcego. ubawa
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
[Obrazek: 0kmTPYg.jpg]

Tradycyjne bułgarskie miasteczko nadmorskie.
Odpowiedz

[Obrazek: 07fed66ec_qeeehph.jpg]

Piaskowe rzeźby w Burgas.

[Obrazek: H5bRtOK.jpg]

Plaża. ubawa
Odpowiedz

No fantastycznie a te miasteczko, to ciut jak ze starego westernu, fajnie ubawa2
Rzeźby cudowne.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości