Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

No tak, źle coś przeczytałam, miałam na myśli tę karkówkę. ubawa A więc u mnie nie ma karkówki a jest mielone w środku a na wierzch skwarki z cebulą.
Tak się robi kartacze tradycyjne. Ważne jest aby dodać do wyciśniętych ziemniaków krochmal jaki wylatuje wraz z sokiem ziemniaczanym.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Właśnie piecze się kurczak z pieczarkami...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

A ja już nie mam pomysłów a na jutro chciałabym zrobić jakiś dobry obiad pożegnalny... tfu! Nie na jutro, na pojutrze, czyli na niedzielę. Jakieś pomysły?
Oprócz kurczaka i karkówki :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Drób i wieprzowinę już masz to zrób coś z wołowiny albo rybę.

Odpowiedz

Nie da rady, nie mam jak teraz jechać na takie zakupy a do tego niedziela więc hala targowa nieczynna ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

To musisz zrobić z tego czym dysponujesz. A swoją drogą to oprócz hali są na pewno sklepy które są czynne w niedzielą.
U mnie na wsi czynne są przynajmniej ze trzy to w dużym mieście pewnie setki.

Odpowiedz

Tak, na przykład Markety ale przecież ryby świeżej tam nie dostanę a wołowiny nawet bałabym się kupować. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W marketach ryby świeże raczej być powinny. Wiadomo że nie takie prosto z morza czy jeziora ale świeże z lodu a nie głęboko mrożone.

Odpowiedz

mam wolne ubawa
nie muszę jeść ani nic robić ubawa

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

(03-08-2014, 8:43 )karbon napisał(a):  W marketach ryby świeże raczej być powinny. Wiadomo że nie takie prosto z morza czy jeziora ale świeże z lodu a nie głęboko mrożone.

Taa, tylko niewiadome ile w tym lodzie już leżały... nie, to za duże ryzyko jak dla ryby.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości