Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

Pozazdrościć ubawa2

U mnie dziś szyneczka pieczona z ziemniakami w plastry, razem pieczone i podlane śmietaną.
Do tego ogórek z własnego kiszenia.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

A u mnie goloneczka na kapuście zasmażanej ubawa
Odpowiedz

z powodu ciepła jakie było ostatni nic nie gotowałem , dzisiaj jedzenie chłopskie , kefir ziemniaki podsmażane,ogórek zielony na śmietanie .

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Zostalo od wczoraj paszteciki i barszcz czerwony

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

Wczoraj nagotowałam rosołu, udka podsmażyłam i dziś nic nie gotuję, bo nie będę miała kiedy, bo
jadę na działkę. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

lekka zupka jarzynowa .

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Z wczorajszego sosu z pomidorów (co do słoika się nie zmieścił), papryki (co zdezerterowała i po dwóch dniach odkryłam ją w bagażniku samochodu), frankfurterek, cebuli i czosnku zrobiłam leczo.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Leczo za mną "łazi" od kilku tygodni i kwestia dni jak zrobię. Uwielbiam to danie. Wiadomo że to nie będzie to co węgierska odmiana ale "coś w podobie". Oni mają składniki w lepszej jakości i nie da się do końca odtworzyć tego smaku.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Karbonie nigdy nie otworzysz zagranicznego dania w Polsce. Głównie przez składniki, ale i klimat w jakim się spożywa itp.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

U mnie standardowo rosół (bo niedziela) z ręcznie robionym makaronem. Na drugie panierowane udka z ziemniaczkami i mizeria. Na deser tort urodzinowy dla babci

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości