Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 26 głosów - średnia: 2.96
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nieludzkie istoty

[Obrazek: b93635a282e42f5fd5be352569daa6e3.jpg]

Mnie bardziej ciekawią takie kwiatki.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(15-09-2023, 7:54 )Traf napisał(a):  Ja pierdziu, prześwietlili kamień i znaleźli jaja, @hogan czy ty naprawdę nie widzisz, że sobie z ciebie jaja robią? Kamień w prześwietleniu nie pokaże nic więcej niż gęstą strukturę samego kamienia, a oni twierdzą, że tam jaja widzieli. To kpiny są...
Tylko fizyczne przecięcie kamienia pozwoli zajrzeć w jego strukturę. To powinien wiedzieć każdy...
Czytaj ze zrozumieniem. Nie kamień, tylko jaja w środku jednego osobnika. Skąd Ci do głowy kamień przyszedł?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(15-09-2023, 8:58 )uii napisał(a):  [Obrazek: mummy-aliens-2.jpg?w=670]

a tu ta sama niby mumia tylko  RTG jakby inne ubawa

https://www.thesun.co.uk/news/5791995/th...onspiracy/

Już wiem o co chodzi. Tu mamy pomylone dwie mumie, ta powyższa i jedna co ja wstawiłam, to te wcześniejsze, szacowane na
1700 lat

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Cytat:Nie są to mumie. To ciała, które są zachowane w całości i nie były przedmiotem manipulacji z zewnątrz. Mają szereg elementów, które czynią je naprawdę niezwykłymi
Cytat:„To istoty nieludzkie. Nie chcemy nazywać ich istotami pozaziemskimi, ponieważ tego nie wiemy”
Cytat:Meksykańskie przesłuchanie wywołało zarówno zdziwienie, jak i kpinę, włączając w to żarty, którym towarzyszyły zdjęcia obcego stworzenia z filmu „ET”

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(15-09-2023, 10:59 )hogan napisał(a):  
(15-09-2023, 7:54 )Traf napisał(a):  Ja pierdziu, prześwietlili kamień i znaleźli jaja, @hogan czy ty naprawdę nie widzisz, że sobie z ciebie jaja robią? Kamień w prześwietleniu nie pokaże nic więcej niż gęstą strukturę samego kamienia, a oni twierdzą, że tam jaja widzieli. To kpiny są...
Tylko fizyczne przecięcie kamienia pozwoli zajrzeć w jego strukturę. To powinien wiedzieć każdy...
Czytaj ze zrozumieniem. Nie kamień, tylko jaja w środku jednego osobnika. Skąd Ci do głowy kamień przyszedł?
Z rozumu mu przyszło i z wiedzy. Albo mumia, albo skamielina ,
cialo to by musiało być w zamrażarce te tysiwce lat.
Skamielina to kamień taki jak trylobity , n.p.  taki obrazek RTG  to kit , albo tekst jest bzdurny całkiem.

Odpowiedz

To wsystko to relacje dzienikarzy , bez pojęcia o czym piszą , albo gorzej , teksciki z fb i innych blogów istagramow nawiedzonych 'tfurców'.
Brak zdięć relacji ze znaleziska . Fosylizacja następuje zazwyczaj po nakryciu ciała osadem (mułem czyymś podobnum) całość kamienieje .
Do tkanek przesączają sie krzemiany i inne nieorganiczne    .
Z litej skały skamieline trzeba wykuć, wyłupać . Kamień osadu rozni sie od kamienia ciala więc na ogoł jakos udaje sie oddzielić.
Toto nie wygląda na wyłupane ze skały.  Moze zaszedł jakiś innu proces , ale to wymagalo by opisu.

Bardzo cacy te obrazki z Meksyku , ale dziś grafika potrafi wyprodukować dowolne obrazki.
A to zebranko to SEJM meksykański , ani troche lepszy od polskiego.
Jak wiemy w tej instytucji idzie sprzedać każdy kit, a debil siedzi na debilu.

No ale cotam sie poczeka , moze to powazne i jakies naaukowce to żetelnie opracują. ?

Odpowiedz

NASA o meksyku:

Zarówno Nelson jak i Spergel ze sceptycyzmem odnieśli się podczas konferencji prasowej do ostatnich sensacyjnych doniesień z dziedziny UFO, w tym do zaprezentowanych w meksykańskim parlamencie zmumifikowanych ciał rzekomych stworzeń pozaziemskich.

"Gdy ma się do czynienia z niezwykłymi rzeczami, powinno się zaprezentować publicznie dane (...). Moją rekomendacją dla meksykańskich władz byłoby: jeśli macie coś dziwnego, udostępnijcie próbki światowej społeczności naukowej i zobaczymy, co tam jest" - powiedział Spergel.

Odpowiedz

Link do strony NASA Z MATERIALAMI  UFO  jakies filmiki są jeden obejzalem nawet fajny ubawa

https://www.aaro.mil/

[Obrazek: 0009DVUU91DTYGBB-C122.webp]

Odpowiedz

Obca planeta, na której może istnieć życie
Wyjątkowego odkrycia dokonano na egzoplanecie K2-18b. Planeta krąży wokół chłodnego karła, a system zlokalizowany w gwiazdozbiorze Lwa oddalony jest od nas o około 120 lat świetlnych. K2-18b ma 8,6 razy większą masę od Ziemi i ma od niej 2,6 razy większy promień. Ponadto należy do klasy podneptunów. Obiekty te są słabo poznane przez naukowców, dlatego też K2-18b może się stać "wzorcowym" poligonem badawczym

Naukowcy, wykorzystując Teleskop Webba, wykryli na obcej planecie potencjalne oznaki siarczku dimetylu. Na Ziemi cząsteczka ta produkowana jest tylko przez żywe organizmy, głównie przez fitoplankton znajdujący się w oceanach.
Niestety świat naukowy nie może się w pełni cieszyć z odkrycia, gdyż badacze muszą jeszcze potwierdzić obserwacje i dokonać dalszych szczegółowych analiz

W trakcie badań, na planecie potwierdzono także istnienie metanu i dwutlenku węgla. Wykrycie tych cząsteczek już samo w sobie jest istotnym krokiem w poszukiwaniu życia w kosmosie

Czytaj więcej na  https://geekweek.interia.pl/astronomia/n...ign=chrome

Odpowiedz

Ale do czego w tym temacie mają służyć stare dane?

I błagam, nie czytajcie bzdur na takich stronach jak onet, interia, i inne im podobne. Na tych stronach nie ma ani jednego kosmologa czy naukowca.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości