Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Przecież wiesz, że zrobiłam to celowo po tym jak wpierw obraziłeś mnie i moją siostrę, tym bardziej że znam swoją siostrę a Twojej mamy nie znam i mało znam ludzi tak zdolnych jak moja siostra więc z pewnością nie mogłabym powiedzieć, że Twojej mamie udało się lepiej dogadać z Niemcami, niż mojej siostrze.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
To jesteście kwita co do postrzegania językoznawstwa w Niemczech.
Ja tego języka nigdy nie lubiłem i nie wchodzi mi przyswajanie go za nic... Co innego angielski czy nawet węgierski.
Ale ja już nie przyswajam tak języków bo pamięci do słówek nie mam...
Ale wróćmy do tematu... Muszę przyznać że o auta jednak ogólnie dbają lepiej niż Polacy.
Możliwe że wywodzi się to z zamożności i zamiast za wszelką cenę naprawiać i serwisować we własnym zakresie nawet gdy nie do końca się znają. Niemcy natomiast oddają do serwisu i tam wyspecjalizowani pracownicy się tym zajmują.
Reputacja:
753
Karbon, chyba masz w tym rację ale widzę w tym coś innego, Niemcy to lenie i szybciej odstawią samochód do serwisu, niż będą sami grzebali przez weekend. :wink:
Hogan- Izabela
Reputacja:
753
Wilk syty i owca cała, tak to jest niestety. No ale Ty potem masz kasę a oni szczęśliwi a więc chyba tak musi być.
Tak jak moja znajoma w Polsce, dzięki mnie ma za co kupić sobie ciuch czy co innego bo przyjdzie umyć okna na przykład i już ma z dwie
stówy w kieszeni. No nie zawsze tak jest ale jak mi się nie chce, to dzwonię i przychodzi do pracy, taka można rzec dochodzeniowa pomoc
domowa.
Hogan- Izabela