Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 29 głosów - średnia: 2.83
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Boks - czy Szpilka zostanie pierwszym polskim mistrzem świata wagi ciężkiej?

Nic nie wiem o tym czy Gołota był w kryminale a na powyższe odpowiedziałam , ustosunkowując się do waszych wypowiedzi, bo
też nie wiem czy był karany.
Jednakże to nie jest ani wstyd ani nic ujmującego zejść z ringu, to odwaga, bo taki bokser zdaje sobie sprawę z tego, że
później będzie wyśmiewany a wyśmiewanie się z boksera, jest jemu z pewnością wiekszym przeżyciem niż przegrana walka.
A do tego, ma odwagę przyznać się(to czyni gdy schodzi z ringu), że jest słabszy od rywala i to też jest większa porażka.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(14-01-2016, 5:27 )karbon napisał(a):  
(13-01-2016, 22:49 )bonaparte napisał(a):  Z Bokserów szanuje tylko Gołote. Ci nawet zachować sie nie potrawia  oczko w ogole Szpilka wyglada jakby z kryminału uciekł oczko

Lepiej z kryminału niż jak Gołota z ringu.

Trafna riposta. ubawa
Ale Gołota i tak jest mistrz przy tym Szpilce
Odpowiedz

(14-01-2016, 14:49 )hogan napisał(a):  Nic nie wiem o tym czy Gołota był w kryminale a na powyższe odpowiedziałam , ustosunkowując się do waszych wypowiedzi, bo
też nie wiem czy był karany.
Jednakże to nie jest ani wstyd ani nic ujmującego zejść z ringu, to odwaga, bo taki bokser zdaje sobie sprawę z tego, że
później będzie wyśmiewany a wyśmiewanie się z boksera, jest jemu z pewnością wiekszym przeżyciem niż przegrana walka.
A do tego, ma odwagę przyznać się(to czyni gdy schodzi z ringu), że jest słabszy od rywala i to też jest większa porażka.

Tak, tylko Golota zszedł z ringu bo jego rywal był na prochach.
Odpowiedz

A ja nawet nie wiedziałam dlaczego zszedł a skoro tak, to w ogóle uczciwy i mądry facet z jajami!   paaluh

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie przepadam za Gołotą ale mu kibicowałem i oglądałem jego walki. I muszę przyznać że raz to sędziowie odebrali mu tytuł.
Moim zdaniem to Gołota największą porażkę poniósł z samym sobą. Psychika nie wytrzymała.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

A dla mnie nie ma  i  chyba nigdy nie będzie, równego żadnego boksera jakim był Ali  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ali to legenda.

Odpowiedz

Tak, legenda ale nie ma sobie równych w moich oczach. ends

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Niestety nie udało się Szpilce.
Przegrał po ciężkim nokaucie w 9 rundzie.
Pokazał jednak serce do walki. Niektóre rundy moim zdaniem były dla Szpili. Wilder ogromne błędy w obronie niwelował zasięgiem ramion. Szpila świetna praca nóg i tułowia. Próbował walczyć na wysokim poziomie.
Wilder bardzo statyczny liczył na swoją siłę ciosu. I się doczekał. Ten prawy był zabójczy.
Moim zdaniem odda pas jak będzie walczył z kimś o podobnym zasięgu ramion. Chyba że poprawi technikę i obronę.
Szpila ma ode mnie plus za ruchliwość i próbę wywoływania presji. Minus za opuszczanie rąk. To już chyba zostanie mu do końca. A z tą przypadłością ciężko o tytuły na najwyższym poziomie.
Wilder minus za statyczność i dziury w obronie. Plus za wykorzystanie zasięgu ramion do siły ciosu. Polował na jedno uderzenie jak zawsze i upolował. Bokser z niego jednak nie na poziome pasa WBC. Niebawem zostanie mu odebrany jak się nie zabierze ostro za treningi.
Szpila próbował wykorzystać szansę i przyznam że zrobił to na 90% swoich możliwości. Te 10% odjąłem za opuszczanie rąk.
Nie wyszło ale życzę kolejnej szansy bo na to zasłużył.

Odpowiedz

Zaspalem. oczko a ponoc ciekawoe było.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości