Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MUNDIAL 2018

My Polacy lubimy popadać w skrajności. Przed mundialem mówiliśmy, jest szansa na wyjście z grupy, może nawet dostaniemy się do pierwszej ósemki. Teraz po 2 porażkach mówimy, że polscy piłkarze to dno, nie potrafią grać. A prawda jest taka, że potencjał polskich piłkarzy jest średni, Dużym sukcesem jest awans do takiej imprezy jak mundial. Mamy bardzo słabą ligę, która nie generuje piłkarzy, gotowych do gry na poziomie reprezentacyjnym, piłkarze grający w zagranicznych klubach, nie odgrywają w nich wiodącej roli, mamy selekcjonera też na dość średnim poziomie. Takich bolączek polskiego futbolu można by mnożyć, warto też wspomnieć o kibolach, z którymi nikt nie chce i nie może sobie poradzić, czy problemach ze szkoleniem, czy sytuacją w polskich klubach. Z tego co coraz więcej słychać, reprezentacja też ma swoje problemy wewnętrzne. Mamy co mamy i trzeba się cieszyć z każdego zwycięstwa.
Jedyne co nam się w ostatnich latach udało, to piękne stadiony, do których nie pasuje poziom meczy na nich rozgrywanych.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

Uważam ze sprawy należny nazywać po imieniu , skoro bardzo dobrze kadrowicze graja w ligach zagranicznych a w kadrze polskiej nie to sa normalnymi gnojkami i sabotażystami polskości , tam graja i gole strzelają z każdej pozycji i w każdym mecz a w kadrze na nic ich nie stać , po boisku latają jak by im ktoś jaja uciął .
Liga , czy to nasza wina ze talenty są podkupywane ??? nie , to sa umowy miedzy drużynami a danym zawodnikiem , podkupywanie talentów to problem nie od dziś znany , zachód podkupuje w Polsce nie tylko piłkarzy ale także lekarzy ,inżynierów oraz uczniów z podstawówki którym oferują wysokie czesne oraz zdobycie zawodu .
Kto zostanie w Polsce i będzie grał dla Polski to jedna sprawa dla forsy to inna sprawa , Kluska _Klose całkiem się zniemczył , pamiętacie jak Niemcy wyeliminowali Polaków w euro , jak sie śmiali ze polacy wkopali Polusom

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Wrócę więc do mego pytania i warto jest się nad nim zastanowić, zanim naubliża się naszym Rodakom.

(26-06-2018, 20:18 )hogan napisał(a):  A ja mam jedno pytanie.
Jak osoba, która nigdy nie grała w takim meczu, może osądzać, czy Nasi piłkarze nie umieli grać?
To jest pytanie retoryczne.

Martinie, nie wiesz jak gra się z Senegalem czy Kolumbią a więc proszę, nie oceniaj Polaków tak nisko.
Wyzwać jest bardzo łatwo ale tak jak wspomniała Ewunia, czy nie będzie Wam wstyd, gdy kiedyś zagrają o wiele lepiej?
Mi byłoby wstyd a ten komu nie byłoby wstyd, to w moich stronach o takich ludziach mówi się, że mają "wyszczane oczy".

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(27-06-2018, 11:04 )hogan napisał(a):  Wrócę więc do mego pytania i warto jest się nad nim zastanowić, zanim naubliża się naszym Rodakom.

(26-06-2018, 20:18 )hogan napisał(a):  A ja mam jedno pytanie.
Jak osoba, która nigdy nie grała w takim meczu, może osądzać, czy Nasi piłkarze nie umieli grać?
To jest pytanie retoryczne.

Martinie, nie wiesz jak gra się z Senegalem czy Kolumbią a więc proszę, nie oceniaj Polaków tak nisko.
Wyzwać jest bardzo łatwo ale tak jak wspomniała Ewunia, czy nie będzie Wam wstyd, gdy kiedyś zagrają o wiele lepiej?
Mi byłoby wstyd a ten komu nie byłoby wstyd, to w moich stronach o takich ludziach mówi się, że mają "wyszczane oczy".

Przede wszystkim co znaczy określenie "w takim meczu"? To znaczy w jakim, możemy oceniać, jak nasi graja w meczu z Litwą, który, jako sparing wygrali, a tu nie? Nie grałam w piłkę nożną (grał mój mąż w 2 lidze - ale to na marginesie) - ktoś, kto zna zasady i patrzy na to, co dzieje sie na boisku, może ocenić grę poszczególnych zespołów.
A nawiasem mówiąc, czy Ty wiesz, jak się gra z Senegalem, czy Kolumbią?

Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z tym wstydem - pisałam jo tym w odpowiedzi na post Ewuni. Będę się bardzo cieszyła, jeżeli nasi w przyszłości będą grali dobrze - co ma do tego wstyd? Czego mam się wstydzić - teraz graja źle, więc ich krytykuję, będą grali dobrze - będę chwalić i będę się cieszyć.
Odpowiedz

Amadeo, krytyka a wyzwiska, to dwie różne rzeczy i o tym pisałam.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(27-06-2018, 11:28 )hogan napisał(a):  Amadeo, krytyka a wyzwiska, to dwie różne rzeczy i o tym pisałam.

Szczerze Ci powiem Hogan, że czasem na pewne sytuacje - nie tylko te, o których piszemy, trudno znaleźć słowa. Na usta cisną się same niecenzuralne, dlatego rozumiem Martina. Nie masz słów..., ręce opadają - no i jak pokażesz te opadające ręce, często mówi się kierując się emocjami.
Nie można każdego, kto coś zrobił źle wyzywać ale powtarzam - rozumiem reakcję Martina.
Odpowiedz

Ja także rozumiem, że emocje górą ale czasem trzeba trochę się opanować, ugryźć się w język, choćby
ze względu na to, co napisałam wcześniej.... czy nie będzie wstydem komuś, kiedy Polska dobrze zagra.
Powinniśmy naszą drużynę wspierać, niech wiedzą, że mimo wszystko jesteśmy z nimi.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(27-06-2018, 11:49 )hogan napisał(a):  Ja także rozumiem, że emocje górą ale czasem trzeba trochę się opanować, ugryźć się w język, choćby
ze względu na to, co napisałam wcześniej.... czy nie będzie wstydem komuś, kiedy Polska dobrze zagra.
Powinniśmy naszą drużynę wspierać, niech wiedzą, że mimo wszystko jesteśmy z nimi.

Tak, przyznaję Ci rację, jeżeli chodzi o emocje.
Cały czas jednak nie rozumiem, o co Ci chodzi z tym wstydem? Teraz niczego nie pokazali, jak zagrają dobry mecz, to będę się cieszyć. Co ma do tego wstyd?
Już dawno pisałam, że jestem kibicem Borussi ale ostatnio grają jak skończone patałachy - wkurzam się, a nie wstydzę za nich. Czekam kiedy wreszcie zaczną grać na poziomie, gdy mieli innego, świetnego trenera. A jeżeli zaczną dobrze grać, wygrywać, to będę się cieszyć, że wreszcie...!
Podobne uczucia u mnie, co do polskiej drużyny.
Odpowiedz

Wstydzić się powinna ta Osoba, która wyzywa naszą drużynę.
Tak jak pisałam, można krytykować ale nie wyzywać, mimo emocji.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(27-06-2018, 12:13 )hogan napisał(a):  Wstydzić się powinna ta Osoba, która wyzywa naszą drużynę.
Tak jak pisałam, można krytykować ale nie wyzywać, mimo emocji.

Hmmm...., ja wyzywam - w duchu, moją niemiecką drużynę, a wcale nie czuję wstydu... Może z uczuciami coś u mnie nie tak? zhm
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości