13-04-2020, 18:41
Siła zawarta w Pasji
13-04-2020, 19:54
Wysłuchałam całą rozmowę, dzięki. Jest bardzo ciekawa.
Jesteśmy manekinami, chcą nas nimi zrobić, coś w tym jest. Pieniądze- ci co je mają, nawet banki.
Nimi zniewalają, wiążą.
Jesteśmy robotami, chcą byśmy takimi byli, bez sumienia, własnych myśli.
Religii też nie ma, a właściwie to jest, bo to te ja- pierwsze miejsce, podium, i całe centrum.
Puenta daje nadzieję, że siły światła pokonają zło. Dzieci Kryształy.
Bardzo ciekawa rozmowa i wiele wyjaśnia, dlaczego ten stary świat stał się śmieszny, zużył się.
Dziękuję.
Jesteśmy manekinami, chcą nas nimi zrobić, coś w tym jest. Pieniądze- ci co je mają, nawet banki.
Nimi zniewalają, wiążą.
Jesteśmy robotami, chcą byśmy takimi byli, bez sumienia, własnych myśli.
Religii też nie ma, a właściwie to jest, bo to te ja- pierwsze miejsce, podium, i całe centrum.
Puenta daje nadzieję, że siły światła pokonają zło. Dzieci Kryształy.
Bardzo ciekawa rozmowa i wiele wyjaśnia, dlaczego ten stary świat stał się śmieszny, zużył się.
Dziękuję.
13-04-2020, 20:21
14-04-2020, 9:50
ładnie 
Wcxzoraj własnie znalazłam filmiki z lat 80 , i sie wzruszyłam ..
Kiedys było inaczej , ludzie zyli , tak -zyli ..
Byłam dzieciakiem a pamietam ten nastroj swiat ,tą wiarę , nawet te lane poniedziałki z róznymi konsekwencjami były cudne ..
Teraz tego nie ma , nie czujemy tego , wszystko takie pokrecone jest

Byłam dzieciakiem a pamietam ten nastroj swiat ,tą wiarę , nawet te lane poniedziałki z róznymi konsekwencjami były cudne ..
14-04-2020, 10:21
(14-04-2020, 9:50 )Dorcik napisał(a): ładnie
Tobie Dorota też chciałam podziękować. Dziękuję.
To bardzo ciekawa rozmowa. Tak to prawda, wszystko się zmienia, jest inne, to co było zużyte jest. Nieistotne.
Wszyscy jak roboty, manekiny, bez uczuć. Ale jest nadzieja.
Wiesz, tak jeszcze- na obchodach 75 rocznicy Oświęcimia, jeden z ocalałych pan Andrzej Turski powiedział że,
"Auschwitz nie wziął się z nieba, tuptał, dreptał, małymi kroczkami, aż stało się to, co się stało."
I może też my tego nie zauważyliśmy tego nowego świata nie zauważyliśmy, coś przegapiliśmy,
tak jak Oni wtedy, nie wiem.
14-04-2020, 10:27
Ania -tez Cie kocham ,ale nie dziekuj juz ,oki ..
A tak wracając do tematu ,moze my sami jestesmy winni ..
Przestalismy pielegnowac to co było wazne przeciez dla naszych najblizszych ,babc ,dziadków ,Rodziców ..
Gdzies byla ta trwoga ,bojazn , teraz ludzie nie boja sie niczego ani nikogo ....
Przestalismy pielegnowac to co było wazne przeciez dla naszych najblizszych ,babc ,dziadków ,Rodziców ..
Gdzies byla ta trwoga ,bojazn , teraz ludzie nie boja sie niczego ani nikogo ....
14-04-2020, 10:33
(14-04-2020, 10:27 )Dorcik napisał(a): Ania -tez Cie kocham ,ale nie dziekuj juz ,oki ..
14-04-2020, 11:43
Ludzie boją się ale nie tego co trzeba. Boją się, gdy zabiorą prąd, boją się gdy telefon przestanie działać czy gdy pralka
odmówi posłuszeństwa ale nie boją się o to, czy jutro zjedzą chleb, bo uważają, że rząd to musi im zapewnić.
Przy pandemii wszystko pada, fabryki, praca, pieniądze, te zło, które niezbędne jest do koegzystencji.
odmówi posłuszeństwa ale nie boją się o to, czy jutro zjedzą chleb, bo uważają, że rząd to musi im zapewnić.
Przy pandemii wszystko pada, fabryki, praca, pieniądze, te zło, które niezbędne jest do koegzystencji.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości