Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nurkowanie

(20-05-2018, 15:34 )ventilo napisał(a):  Bardzo dziękuję za uporządkowanie moich linków nurkowania.Zapraszam na mojego (usunięte)bardzo zapraszam wszystkich serdecznie!.Lepiej mi rozmawiać,niż pisać!.

Ja osobiście,nie robię z tego tajemnicy!.Dla mnie po prostu jest to ułatwienie,bo ciężko jest mi pisać,trochę muszę się nagimnastykować!.
Odpowiedz

Temat ciekawy.
Kiedyś próbowałem,ale z przedmuchiwaniem uszu miałem problem.
Baratrarmą to nazywają ?
Trudno pisać a nurkować łatwo?

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Nurkować łatwo, jak nurkuje się bez sprzętu ubawa2
Ja tak nurkuję i nie narzekam. :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jak będę miał luźne trzydzieści tysięcy do wydania to ponurkuję ubawa

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Nie przesadzaj!,już aż takich wielkich pieniędzy na początek to nie potrzeba.Najpierw to trzeba się dobrze do nurkowania przygotować,nabrać praktyki.
A nie od razu sprzęt profesjonalny,wystarczy tgzw.ABC,maska,płetwy,rurka,trzeba płuca wytrenować.Na bezdechu,tyle ile powietrza w płucach.
Ja nurkuje już około 30 lat,mój rekord na bezdechu pod wodą z powietrzem tylko w płucach.To 2.5 minuty,ale ja wcześniej uprawiałem
spearfisching,łowiectwo podwodne.Dokładnie to polowałem z kuszą na ryby.Potrafiłem latem przebywać 8 godzin w wodzie,teraz wiem,że przesadzałem!.
Nie wykluczam tego,że stwardniemienie rozsiane,mogło też się ujawnić z powodu długiego czasu przebywania w wodzie,wyziębienie organizmu,niedotlenienie mózgu itp.Zatracałem się z czasem, fascynowało mnie uganianie się za rybami.Dopiero po kilku latach nurkowania ,maska,płetwy,rurka,zdobyłem uprawnienia nurkowe i pokochałem bezgranicznie,świat podwodny.
Odpowiedz

A nie można wypożyczyć takiego sprzętu?

Ładne miejsca do nurkowania widziałem na Malcie i tam było pelno nurków.
Odpowiedz

Można sprzęt do nurkowania wypożyczyć!.Są specjalne wypożyczalnie sprzętu nurkowego,tylko to pewnie trochę kosztuję?.Ja nie mam własnego prywatnego sprzętu,tylko sprzęt nurkowy,mojego,
tylko z mojego stowarzyszenia nurków niepełnosprawnych.Najlepiej zdobyć uprawnienia nurkowe i należeć do wybranego przez siebie klubu nurkowego.
Taki dany klub na pewno dysponuje odpowiednim sprzętem nurkowym.
Odpowiedz

Czytam czytam i tak sobie myślę... Ludzie nurkują a ja kurde nawet pływać nie potrafię jaki wstyd.
Odpowiedz

ewuś!,to spróbuj się nauczyć,chyba,że potrzebujesz dobrego nauczyciela do nauki pływania?!.
Odpowiedz

Dawno dawno temu, bardzo mało inteligentny człowiek wytargał mnie na dmuchanej orce jakieś 5m od brzegu stawu. Pech chciał, że ta orka się przewróciła. Nie zdążyłam nawet oddechu złapać. Wiem tyle, że stałam prosto a woda była o wiele wyżej, w panice biegłam po dnie. Całe szczęście, że było to w kierunku brzegu a nie wgłąb. Udało mi się wydostać na brzeg ale mało pamiętam z całej akcji, skąd taki odruch żeby biec ale myślę, że mogło być ze mną kiepsko bo reszta towarzystwa miała mega ubaw (:/) a jak padłam na brzeg to urządzili sobie nade mną śmieszki. Nigdy więcej nie weszłam do wody wyższej jak do kolan. I przy tym mam już wrażenie, że się duszę
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości