Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 3.11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najgorsza rzecz do jedzenia

Od kiedy zwymiotowałem przekarmiony we wczesnym dzieciństwie zacierkami na mleku,nie toleruję tej wydzieliny ani jej żadnych postaci na ciepło.
Odpowiedz

Są 3 rzeczy, których nie trawię:

1 - Smalec
2 - Golonka
3 - Kiszone Śledzie (surstromming) które miałem okazję kiedyś spróbować jezyk nie polecam.
Odpowiedz

Smalec lubię.
Golonka bym zjadł.
Kiszone sledzie to jakiś szwedzki wynalazek którego bym raczej nie próbował.
Odpowiedz

(06-07-2017, 19:14 )bonaparte napisał(a):  Kiszone sledzie to jakiś szwedzki wynalazek którego bym raczej nie próbował.

Jak już, to norweski i nie wynalazek ale tradycyjna potrawa znana od wieków ale fakt, smak ohydny  ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mam podobnie Jak Boni.
Na smalcu czasami smażę. Bywa że czasami zrobię smalec do smarowania chleba ale to raz na 2-3 lata. Golonki to oczywiście non stop tylko że zjadam mięso a skórę tylko kawałeczek żeby smaku nie zapomnieć.
Resztę wyrzucam bo za tłuste. Golonka zresztą nie tylko na ciepło jest dobra bo również świetnie smakuje zimna na kanapki.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Dla mnie jest ohydny chrzan, musztarda, marchewka ugotowana i surowa, chyba, ze slodka starta, seler i kompot z suszonych owocow.

[Obrazek: 5b8297bac076e.gif]
Odpowiedz

Ryba w galarecie.
Odpowiedz

Nie wiem czy pisałem ale osmiornice z Biedronki to była najgorsza rzecz jaką jadłem.
Odpowiedz

(05-08-2017, 15:41 )bonaparte napisał(a):  Nie wiem czy pisałem ale osmiornice z Biedronki to była  najgorsza rzecz jaką  jadłem.

Może nie była świeża? Sposoby przygotowania też bywają różne.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Swierszcze zwane końmi polnymi.
Mają okropnie łykowate nogi.Nalezy starannie opalić lub pourywać, bo między zębami się pelentaja.Te nogi oczywiscie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości