Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Objawienie Jezusa na rachunku!

Ja tu zgadzam się z Adamusem. Nikt nigdy nie widział wizerunków takich osób jak Jezus czy Jego matka a więc jak może to zobaczyć
na takim czymś czy w kliszy tym bardziej.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

no to wychodzi na to, że na tym paragonie zrobiły się jakieś przebarwienia i przypadkowo przypominają jakąś twarz

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

A ludzie zaraz kojarzą z twarzami z wyobraźni malarzy gwizdze

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(19-07-2015, 13:46 )FigGa91 napisał(a):  no a Ty co tam widzisz? (zakładamy, że zdjęcie jest prawdziwe i nie przerobione)

widzę twarz...ale skoro rachunek znalazł się na podłodze, mógł się zamoczyć, czymś nasiąknąć, częściowo wyblaknąć (te r-nki mają tendencję do blaknięcia), powstały plamy, które tak się ułożyły, że widoczna jest twarz...i cała filozofia....ale żeby wymyślać, że to Jezus, to już jakaś paranoja granicząca z fanatyzmem bezradny :wrzeszcz: ...albo chcą na tym zarobić, zwerbować łatwowiernych i jeszcze mieć z tego kasę...np. oprawić brudny kwitek w ramki i będą ściągać pielgrzymki, będą wrzucać pieniążki do skrzynek...ileż to takich przypadków było nawet w Polsce...gdzieś Matka Boska ukazała się na brudnej szybie, na zalanej ścianie, na dachu...i pielgrzymki....dziwne tylko, że najczęściej w takich zabrudzonych miejscach, gdzie łatwo o zacieki i w nich można wypatrzeć co tylko wyobraźnia podpowie :zdziwienieke:
Odpowiedz

no właśnie o to mi chodzi, że faktycznie na tym paragonie widać twarz ale moim zdaniem to czysty przypadek ułożenia plam i nic więcej.

o jak już tak mówimy o Jezusie, to ja bym powiedziała, że mi się ta twarz kojarzy bardziej z twarzą Boga niż Jezusa... nie wiem czemu.

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

No jeszcze lepiej boisie  Z twarzą Boga? Figa... już nic nie skomentuję ale z tego co mi jest wiadome, to Boga nikt nie widział gwizdze

Hogan- Izabela
Odpowiedz

no tak mi wyobraźnia podpowiada ubawa2

Odpowiedz

Ale że co? Wyobraźnia Ci podpowiada jak Bóg wygląda? :zdziwienieke:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A niby czemu Jezus Chrystus miałby sie na rachunku sklepowym objawić ? ubawa2
Odpowiedz

Może dlatego aby ludzi odstraszyć od chciwości? :zdziwienieke:

Hogan- Izabela