08-11-2017, 19:39
Zwiedezanie samych Aten zajęło mi jeden dzień, bo Akropol i pozostałe ruiny starożytne są blisko siebie, można iść na piechotę i autobusem podjechać potem do Muzeum. Wszędzie się można dostać też metrem. Na wszystkie środki komunikacji jest jeden bilet co jest dobre, bilety są na 90 minut i nie są bardzo drogie, ale tanie też nie..
Niedobre jest to że metro na lotnisko kosztuje 10 Euro.
I trzeba kupić specjalny bilet. a tak się wciąłem, bo wsiadłem do metra z normalnym biletem i potem się dowiedziałem, że za trasę do lotniska jest aż 10 Euro. Musiałem wysiąść kupić bilet i doipiero pojechałem na lotnisko.;
A lotnisko w Atenach to jest kosmos, wielkie jak cholera
Lepiej przyjechać tam trochę wcześniej bo można się zgubić. Przynajmniej Grecy mówią po angielsku i są pomocni w odróżnieniu od Portugalczyków.
Niedobre jest to że metro na lotnisko kosztuje 10 Euro.
I trzeba kupić specjalny bilet. a tak się wciąłem, bo wsiadłem do metra z normalnym biletem i potem się dowiedziałem, że za trasę do lotniska jest aż 10 Euro. Musiałem wysiąść kupić bilet i doipiero pojechałem na lotnisko.;A lotnisko w Atenach to jest kosmos, wielkie jak cholera
Lepiej przyjechać tam trochę wcześniej bo można się zgubić. Przynajmniej Grecy mówią po angielsku i są pomocni w odróżnieniu od Portugalczyków.