06-08-2014, 1:53
Nie wiem czy udajesz głupiego czy zwyczajnie łyso Ci, że znów mam rację?
A odniosłam się do tego:
Przestań już bo to ani nie jest śmieszne ani uczciwe, że próbujesz zakłamać to co powinno się robić. Poza tym to nie włochy, to Polska, może tam wierzą w takie bajeczki i dlatego wybierają chemię faszerując się podeszwami.
A co do pizzerii to już Ci pisałam kiedyś- nic o mnie nie wiesz.
Cytat:Drożdże w postaci surowej mogą być wręcz szkodliwe. Drożdże surowe są bowiem żywe i dopóki będą aktywne, będą pobierały z organizmu witaminy (szczególnie witaminy z grupy B). Dodatkowo mogą prowadzić do powstawania nadmiernej ilości gazów. Dlatego drożdże należy sparzyć wrzącą wodą albo po prostu upiec w cieście czy chlebie. Co prawda zmniejszy to ilość cennych substancji, które się w nich znajdują, ale zawierają ich one tak wiele, że nadal będą zdrowe a upieczone w żaden sposób nam nie zaszkodzą.
Źródło: zdrowie.pl
A odniosłam się do tego:
(06-08-2014, 0:48 )Lampart napisał(a): Szkodliwość drożdży piekarniczych - ich wysoka pracowitość podczas procesu wytwarzania ciasta
Przestań już bo to ani nie jest śmieszne ani uczciwe, że próbujesz zakłamać to co powinno się robić. Poza tym to nie włochy, to Polska, może tam wierzą w takie bajeczki i dlatego wybierają chemię faszerując się podeszwami.
A co do pizzerii to już Ci pisałam kiedyś- nic o mnie nie wiesz.