22-12-2023, 12:13
(22-12-2023, 9:20 )Izydor hrabia Psinka napisał(a):Spoko kabarety się poprawią, bo bedzie z czego się pośmiać, ale czy je puszczą w Tv jakiejkolwiek ?(21-12-2023, 23:00 )polliter napisał(a): Ale oczywiście, nie ma co marzyć w Polsce o obiektywnej, publicznej telewizji. To zawsze była w Polsce norma, ale przynajmniej teraz nie będzie to takie bezczelne, prostackie, sztubackie i zwyczajnie głupie.Nadzieja umiera ostatnia.
Okaże się do czego się posuną żeby usprawiedliwic unijne nakazy, zakazy i inne ograniczenia odbierajace nam swobody. Bo też jakąś porpagande z tym związaną muszą prowadzic
(21-12-2023, 23:00 )polliter napisał(a): Chociaż przyznam, że trochę będę tęsknił, bo jednak ubaw miałem oglądając "Wiadomości", tylko czy program informacyjny jest od tego, żeby widz rechotał jak na występie kabaretu?A dlaczego nie. w tym kraju ludzie zbyt rzadko się śmieją. Kabarety już też coraz slabsze. "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma"
Ja dzieników nie oglądałem w tvp bo były niestrawne .
Mialem głupią, malutką nadzieje , że załatwią to jako jakoś legalnie i że może to się da jakos oglądać.
Ale to przypomina zamach stanu, czy 'brak teleranka' jaruzelski.
Raczej bedzie gorzej niż , za pis . Widze zupełny brak hamulców, a prawo, wbrew obietnicom, nie bedzie znaczyło nic.
Jak za komuny, tyle , że 'linia parti', znienia się na 'linie euro-niemiecką'.
Pis nieco popsuł prawo, ale rudy je dorżnie , ześwini i w ramach naprawy podporządkuje europejskiemu.
No i niemcy zrobią nam porządek.........