Ocena wątku:
  • 45 głosów - średnia: 2.96
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Domowe sposoby na górne drogi oddechowe czyli infekcje

(30-10-2023, 10:26 )hogan napisał(a):  Jak nie masz przeciwwskazań, po wyleczeniu obecnej dolegliwości, zacznij morsować, zahartujesz ciało i żadna grypa
czy inne dziadostwo Ciebie nie dopadnie. Poza tym, uleczysz lub zapobiegniesz wielu innym chorobom.
Wiem, że dokucza Ci padaczka ale znam dwie osoby, które na stałe przyjmują leki przeciwpadaczkowe i też
morsują. Musiałabyś skonsultować to ze swoim lekarzem i dodam, że ci co ich znam, odkąd zaczęli morsować,
nie mieli ani jednego ataku a mrożą zadki już od kilku lat.
A na cito, to gruba sól z wodą do płukania gardła, bo likwiduje wszystkie grzyby i bakterie i dodatkowo
tzw. inhalacje na zmianę raz z olejkiem kamforowym a raz z rumiankiem.

Hejka Hogan, no to niestety ja tylko podchodzę pod drugi wątek (płukanie gardła i inhalacje).
Z problemami z urostomią nie mogę morsować (każdy prysznic to u mnie z automatu oznacza robienie zabiegu, godzinka męczarni w plecy), pomijam sprawy krążeniowe od paru lat mam z tym problem, że od września do ciepłej wiosny pod spodniami muszę nosić leginsy, bo po prostu od pasa w dół marznę. Z tego co wiem, więcej osób z moją chorobą podstawową ma tą samą przypadłość krążeniową choć nie wszystkie.
Naszym przyjacielem jest koc (jeśli jesteśmy na wózku), czy dodatkowe spodnie jeśli jesteśmy częściowym chodziakiem jak ja.
Dzięki jednak za radę spróbuję dziś na wieczór jakąś inhalację sobie strzelić pozdrówka.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości