27-11-2021, 15:34
(27-11-2021, 7:46 )karbon napisał(a): W samo sedno!!!Karbonku ale w śmieciach nie znajdziesz mięsa, bo go nie kupisz. Znajdziesz za to chleb czy warzywa.
hogan napisał(a): Kto wpier... la prawdziwe mięso, skoro tyle zwierząt jest zabijanych
w uboju a mięsa nie jemy?
I teraz dalej!
- My mięsa nie jemy
- Nie rozdają go biednym, bo biedni, nadal są głodni i biedni.
- Zwierzęta nadal giną a gdzie jest mięso z tych zwierząt?
Odpowiedź:
hogan napisał(a):- Tony żywności wywalane do śmieci

Dezyderiusz napisał(a):Czasem odnoszę wrażenie,że prócz tych ludzi nas niszczących(politycy,biznesmeni..) to zwyczajni podurnieli i sami sobie robimy piekło.
To racja. Bo taki zwykły facet, który ma ubojnię, powinien sam pomyśleć i zadbać o jakość a nie biznes. A każdy biegnie tylko za
pieniądzem i nic z tego nie ma a więc znów moje pytanie, i po co to? Komu to potrzebne? Już zatraciliśmy, że nie widzimy Świata, tylko
kasa i kasa? I to wygląda całkiem normalnie i raczej ktoś by powiedział, że nienormalne jest nie zarabianie i potem wydawanie.
Zdaję sobie sprawę, że to ekonomia nas tak pogania bo oni mają z tego biznes.
To jest straszne!
Ale czasem można w Świecie natrafić na perełki, gdzie żywność jest normalna, życie jest normalne i ludzie są normalni nawet nie
zarabiając a żyjąc jedynie z tego, co sami wyhodują czy złapią.
Na przykład mam wielki szacunek do ludzi z Alaski, żyjących w górach. jest program o tym.
Jak nie złapie się nic w pułapkę, to zima mizerna, bo ani skór ani jedzenia. Konkretnego jedzenia, dzięki któremu mają
siłę polować czy ogólnie żyć w naturze. Tak sobie myślę, że pasowałabym do takich ludzi i byłabym szczęśliwa.