Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zepsuli debiana 10.8.0

Jako że używam  linuksa dystrybucji  debian potestowałem  tą wersję na virtualbox ale niestety  ma następujące wady:

1.Nie działa już dodawanie programów z repozytorium a dodaje tylko z obrazu  płyty  debiana.

2.Brak  pliku  i folderu  /etc/apt/sources.list ( w którym  dodawało się  link  do pobieranego  oprogramowania).

3.Nie  działa już komenda sudo apt update do aktualizacji  systemu czyli  brak  poprawek  bezpieczeństwa).

4.Sudo apt update nie  powoduje żadnej  reakcji  tak więc  nie da  się  zaktualizować  software i systemu.

5.Niezależnie od wyboru  instalacji popularity contest(czyli statystyk softu w zainstalowanym  systemie) tak czy siak  wysyła  dane.

Tak  więc  nowy  debian to szrot.

To na tyle polecam używać  wersji 10.6.0 gdyż  nie ma takich  mankamentów mojej wersji  10.5.0  nie bo ma zostać  wycofana  tak więc  czeka  mnie reinstalacja  systemu.

Potestuje jeszcze dziś 10.7.0.

Jeśli nie będzie też problemów z innymi obrazami 10.8.0 to napiszę o tym.

Wersje gui debiana to między innymi gnome,mate,cinnamon itd...

.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zepsuli debiana 10.8.0 - przez satox - 19-03-2021, 8:49
RE: Zepsuli debiana 10.8.0 - przez jozekkg - 19-03-2021, 18:33
RE: Zepsuli debiana 10.8.0 - przez bonaparte - 19-03-2021, 18:44
RE: Zepsuli debiana 10.8.0 - przez satox - 20-03-2021, 8:40

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości