08-02-2021, 20:20
(08-02-2021, 19:07 )bonaparte napisał(a):(06-02-2021, 7:36 )jeruka9 napisał(a):(05-02-2021, 19:26 )bonaparte napisał(a): Zaletą Windowsa jest wsparcie od koncernu Billa Gatesa. Szkoda, że za kasę z Windowsa Bill Gates chce zdobyć dominację na światem.
Co do Billa Gatesa czytałem że nie napisał ani jednej linijki kodu.
Zaś co do windowsa nie napisali systemu ms dos a jedynie go kupili.
I pierwszy system był tylko nakładką na dos.
Miliarderzy i milionerzy rzadko myślą o innych a ich umysły zaprząta tylko władza.
Pamiętam, że większość zajęć na informatyce w szkole (miałem na prawdę kiepskie nauczycielki od tego więc nie wiem jak było na normalnych lekcjach informatyki) to była obsługa DOSa. Wpisywanie tych debulnych komend. Dzisiaj w domu czy w pracy w ogóle nie jest mi do niczego to potrzebne. Nawet w czasach szkolnych na Amidzę miałem Workbencha, który był prawie dentyczny jak Windows a nie jakiegieś DOSy.
Pamiętam że na informatycę graliśmy non stop w Liero albo w Diablo. Diablo to chyba nawet przeszedlem na informatycę kiedyś
Niby komendy pomagają by używać system bez nakładki graficznej.
Windows XP też był nakładką na dos wszystko się zmieniło w nowych systemach.
U mnie w szkole na informatyce graliśmy w worms armagedon oraz taką starą grę sterowało się statkiem w asteroidy i strzelało w nie spacją gra była czarnobiała ale nie pamiętam już nazwy.
I oczywiście solitare czyli pasjans jak i w tego pinballa.
Taki mały oftop.
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda