27-11-2020, 20:27
Cytat:Dziwne, bo w obliczu takiego zniewolenia Narodu liberał-wolnościowiec nie napisał ani jednego słowa sprzeciwu? Jak to możliwe ?
Chodzi Ci o "maseczkowanie"? Nic w tym dziwnego, po prostu mnie to nie dotyczy. Maseczkę muszę nosić tylko w pracy, ale mogę nie założyć maseczki to wtedy mnie najwyżej zwolnią, znajdę wtedy inną pracę. To wolność pracodawcy, że wprowadził taki przepis, a że nie chcę zmieniać pracy, więc przyjmuję warunki pracodawcy, krzywda wielka mi się nie dzieje. W domu, w sklepach, na ulicy nie używam maseczki, bo nie muszę.
Szanuję wolność nie tylko swoją, ale też innych. Chcę mieć wolność jako pracownik, jako pracodawca, jako właściciel sklepu, jako obywatel i jako ktokolwiek i respektować wolność innych ludzi, oczywiście w zakresie obowiązującego prawa. Tu, gdzie mieszkam, nie mam z tym specjalnych problemów.
To, co się wyprawia w Polsce i w niektórych krajach nie jest popierane przeze mnie, jeśli to chciałeś ode mnie usłyszeć, ale nie tworzę i nie podniecam się teoriami spiskowymi.