Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 3.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

WHO- PILNE, CZYTAJ!

Jak chodzi o Covida, to wiele interesujących rzeczy znika w necie. Na przykład Facebook, wydał o tym oficjalne
orzeczenie, że będzie usuwał wszystkie informacje sprzeczne z obecnym stanem wirusa ale kto to weryfikuje, tu
byłoby trzeba zadać pytanie. No i jeszcze jedno! W każdym kłamstwie jest ziarnko prawdy. A więc, nawet jeśli usuwają
słuszne informacje o kłamstwach, to coś musi być na rzeczy. A i jeszcze jedno! Mogą usuwać z powodu tego, aby
ludzie nie dowiedzieli się prawdy. Dlatego chyba najsłuszniej jest, samemu obserwować co się dzieje i weryfikować.
Tym samym, stosować się do tego, co uznajemy za słuszne. Bo całkowitej prawdy, chyba się nigdy nie dowiemy.
Na przykład, powyższy artykuł, byłam wręcz przekonana, że jest prawdą ale doszłam do pewnych wniosków, zweryfikowałam
to po swojemu i doszłam do wniosku, że jest to fejk. Jak to zrobiłam? Zwyczajnie. ubawa
Skoro byłaby to prawda, to już media by o tym dudniły, to nic że media kłamią ale jak jest sensacja, to każdy z nich
chce być pierwszy z wiadomością a tu cisza i tym bardziej, że są takie stacje, które są przeciwne Covidowi19.
Rozpatrywałam to także pod kątem medycznym i aspiryna nie ma żadnych właściwości przeciwzakrzepowych, nawet
w połączeniu z innymi lekami. Uznałam to za bezsens. Na zator zakrzepowy, podaje się podskórnie heparyny
drobnocząsteczkowe, bądź też podawane podskórnie lub dożylnie heparyny niefrakcjonowane. I to na pierwszym miejscu
powinno być zastosowane na Covid19 a przypadki zachorowań ludzi, które znam, nie miały podawane absolutnie żadnych
leków. A więc ani w jedną ani w drugą stronę, nic nie trzyma się kupy. I na chwilę obecną, nie mam mądrzejszych wniosków.

Aspiryna może wspomóc organizmowi po przebytej zakrzepicy i w czasie jej trwania ale jak chodzi o Covid19, mamy do
czynienia z zapaleniem płuc i z możliwą ale niekonieczną zakrzepicą płucną. Nie muszą to być takie objawy ale gdyby
były, to pierwsze byłoby zapalenie płuc a nie zator płucny. Dlatego przy Covid19, aspiryna w niczym nie pomoże.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez hogan - 05-11-2020, 1:44
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez jozekkg - 05-11-2020, 13:07
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez hogan - 05-11-2020, 16:34
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez bonaparte - 05-11-2020, 19:19
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez hogan - 05-11-2020, 23:53
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez jozekkg - 06-11-2020, 10:08
RE: WHO- PILNE, CZYTAJ! - przez hogan - 06-11-2020, 10:46