24-04-2020, 13:44
Przed snem szklanka gorącego mleka zamiast kolacji.
Zapal sobie świecę i obserwuj ogień. Taką świecę, która do rana się nie wypali.
Jak w nocy wstaniesz i nie będziesz mogła spać, to zrób sobie herbatę mietową.
Mi te metody pomagają, bo mam to samo, też mało godzin snu i też albo nie mogę zasnąć do 3- 4 rano
albo budzę się po 3 godzinach i nie chce się spać.
Gorace wszystkie napoje kajają i to powoduje, że znów stajemy się senni.
Dodatkowo mleko daje poczucie sytości. Dzięki temu uwalnia się melatonina i serotonina a one pomagają
zasnąć. Melatonina reguluje nasz zegar biologiczny i dlatego pomaga a przy braku serotoniny mamy
rozdrażnienie i zły nastrój.
Jak śpimy przy świetle, to nasz organizm nie wytwarza melatoniny i dlatego mamy problem ze snem i dlatego
dobrze jest melatoninę uzupełnić mlekiem. Tak samo z serotoniną. Jej brak i brak snu, podwaja złość.
Jak nie lubimy mleka, możemy je zastąpić gorącym kompotem z wiśni, ten napój także wytwarza melatoninę.
Mniej niż mleko ale zawsze lepsze trochę, niż wcale.
Zapal sobie świecę i obserwuj ogień. Taką świecę, która do rana się nie wypali.
Jak w nocy wstaniesz i nie będziesz mogła spać, to zrób sobie herbatę mietową.
Mi te metody pomagają, bo mam to samo, też mało godzin snu i też albo nie mogę zasnąć do 3- 4 rano
albo budzę się po 3 godzinach i nie chce się spać.
Gorace wszystkie napoje kajają i to powoduje, że znów stajemy się senni.
Dodatkowo mleko daje poczucie sytości. Dzięki temu uwalnia się melatonina i serotonina a one pomagają
zasnąć. Melatonina reguluje nasz zegar biologiczny i dlatego pomaga a przy braku serotoniny mamy
rozdrażnienie i zły nastrój.
Jak śpimy przy świetle, to nasz organizm nie wytwarza melatoniny i dlatego mamy problem ze snem i dlatego
dobrze jest melatoninę uzupełnić mlekiem. Tak samo z serotoniną. Jej brak i brak snu, podwaja złość.
Jak nie lubimy mleka, możemy je zastąpić gorącym kompotem z wiśni, ten napój także wytwarza melatoninę.
Mniej niż mleko ale zawsze lepsze trochę, niż wcale.