07-12-2018, 12:27
(06-12-2018, 19:25 )hogan napisał(a):Nie każe nikomu w nic wierzyć , nie wierz w Boga , bożka , wierz w co chcesz lecz pozwól aby inni mieli swe zdanie i mogli je wypowiedzieć nie obawiając się ze będą za to krytykowani i obrażani , a już wmawianie innym ze Jezus był wymysłem rzymian to dopiero niedorzeczny pomysł .(06-12-2018, 18:41 )martin napisał(a): czy warto ośmieszać innych i ich wiarę ? czy to naprawdę w porządku ???
Innych, czyli kogo?
I gdzie widzisz ośmieszanie?
Każdy naukowiec czy każdy racjonalista będzie miał takie podejście. Czy to oznacza, ze wszyscy Twoim zdaniem mają ślepo wierzyć w coś, co
nie istniało? No wybacz ale ja nie dam się zmanipulować przez tych co wierzą mimo braku dowodów.
Bóg- istota, która może dokonać wszystkiego, stworzyła atomy, komórki, człowieka, czyli wybitnie uzdolniona naukowo, nie
zadbała o poparcie swoich najpotężniejszych dzieł w historii świata?
Przykro mi ale po powyższym pytaniu, nie jestem w stanie ślepo wierzyć w jakiegokolwiek boga, oczekuję namacalnych dowodów.
A ich nie ma a skoro nie ma, to nie ma dla mnie żadnego boga.
tolerowanie innych i ich poglądów świadczy o poszanowani oraz tolerancji ludzi , ich wierzeń , nawyków , poglądów.
Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
ślady na sercu pozostaną.