21-08-2018, 21:09
Wiesz co? Zabawy w prześcieradło już za mną. Jakieś 15 lat temu z siostrami i koleżankami zrobiłyśmy sobie zabawę. Prześcieradła, łańcuchy i jazda wieczorem przez wioskę
A że wtedy jeszcze nie było latarni, można było zaszaleć
Przebrała się siostra i koleżanka. Traf chciał, że po ciemku szło dwóch chłopaków i palili papierosy. Zabij mnie, nie wiem kto to był ale akurat przejeżdżało auto, kierowca zobaczył dwa "duchy" na głównej drodze zwolnił, światła długie krótkie, długie krótkie i gaaaaaz
goście z fajkami też zauważyli owe postaci, fajki zamarły w połowie drogi do ust, z rozmowy nagle zrobiło się nienaturalnie cicho i stanęli. Koleżanka zadzwoniła łańcuchem a oni niemalże na ten sam moment fajki na ziemię i galop do tyłu
Darli ostro stamtąd.
Wracając do domu, chciały zastukać sąsiadowi w okno. Pech chciał, że kurcze przy nim stał... Nie wiem kto kogo bardziej się przestraszył ale tamten pobiegł do domu obok do swojej matki i powiedział, że widział duchy... Złapał łomot od szwagra i poszedł na leczenie więc ten... Już nie wracać lepiej do tego pomysłu z prześcieradłem
A że wtedy jeszcze nie było latarni, można było zaszaleć
Przebrała się siostra i koleżanka. Traf chciał, że po ciemku szło dwóch chłopaków i palili papierosy. Zabij mnie, nie wiem kto to był ale akurat przejeżdżało auto, kierowca zobaczył dwa "duchy" na głównej drodze zwolnił, światła długie krótkie, długie krótkie i gaaaaaz
goście z fajkami też zauważyli owe postaci, fajki zamarły w połowie drogi do ust, z rozmowy nagle zrobiło się nienaturalnie cicho i stanęli. Koleżanka zadzwoniła łańcuchem a oni niemalże na ten sam moment fajki na ziemię i galop do tyłu
Darli ostro stamtąd.Wracając do domu, chciały zastukać sąsiadowi w okno. Pech chciał, że kurcze przy nim stał... Nie wiem kto kogo bardziej się przestraszył ale tamten pobiegł do domu obok do swojej matki i powiedział, że widział duchy... Złapał łomot od szwagra i poszedł na leczenie więc ten... Już nie wracać lepiej do tego pomysłu z prześcieradłem
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>