08-05-2018, 22:07
Podobno Rumunia jest bardziej rozwinięta niż Bułgaria tak gdzieś wyczytałem. Jednak Bułgarskie kurorty wyglądają bardzo nowocześnie na zdjęciach i jest tam sporo urokliwych miejsc. Ja tam postanowiłem zwiedzić Warnę w dwa dni a resztę spędzić w Słonecznym Brzegu nad morzem. Słoneczny Brzeg nie wygląda jakoś specjalnie dla mnie, to takie imprezowo wypoczynkowe typowo miejsce, ale to będzie coś nowego. . Może być ciekawie. Warna to za to zabytki.
Wadą Bułgarii co widzę to jest słabo zorganizowana komunikacja, cięzko znaleźć informację jak gdzie dojechać, o której odjeżdżają busy na przykład. transport organizują prywatne firmy. Pociąg z Burgas do Warny jedzie jakąś kosmiczną trasą. Będę więc musiał jechać busami pewnie.
Wadą Bułgarii co widzę to jest słabo zorganizowana komunikacja, cięzko znaleźć informację jak gdzie dojechać, o której odjeżdżają busy na przykład. transport organizują prywatne firmy. Pociąg z Burgas do Warny jedzie jakąś kosmiczną trasą. Będę więc musiał jechać busami pewnie.