02-05-2018, 12:27
Tosty
02-05-2018, 12:29
Na pyszną kawę to i ja mogę zaprosić. Piję prosto z ekspresu naturalną, ziarnistą 100% arabikę i mieloną
za każdym razem na jedną porcję kawy.
No ale my tu o tostach, tak? :lol:
Chętnie bym skorzystała i przy okazji Szkocję odwiedzając... to by było coś!
za każdym razem na jedną porcję kawy.

No ale my tu o tostach, tak? :lol:
Chętnie bym skorzystała i przy okazji Szkocję odwiedzając... to by było coś!
03-05-2018, 0:08
Lubię tosty. Dobry sposób na wykorzystanie niezbyt świeżego pieczywa. Taki ciepły chleb lubię posmarować masłem i miodem albo dżemem pomidorowym i na to ser pleśniowy lub inny. Do tego kakao.
"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze;
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"
03-05-2018, 6:57
Te serki topione przeważnie są słabej jakości.
Ja robię ze zwykłego chleba, troszkę masła, wędliny (przeważnie szynka), ser krojony z większego kawałka (najczęściej gouda bo ten najbardziej lubię) i czasami sos pomidorowy zrobiony taki jak do pizzy.
I nie zawsze w tosterze. Czasami wkładam normalnie do piekarnika. W tosterze jednak lepiej się przypieka.
Smaka sobie narobiłem że na kolację muszę zrobić.
Ja robię ze zwykłego chleba, troszkę masła, wędliny (przeważnie szynka), ser krojony z większego kawałka (najczęściej gouda bo ten najbardziej lubię) i czasami sos pomidorowy zrobiony taki jak do pizzy.
I nie zawsze w tosterze. Czasami wkładam normalnie do piekarnika. W tosterze jednak lepiej się przypieka.
Smaka sobie narobiłem że na kolację muszę zrobić.
03-05-2018, 9:57
Wpadłam na genialny pomysł. Zrobiłam sobie wczoraj tosty w ... gofrownicy :lol:
03-05-2018, 10:56
Żadnej różnicy to nie robi jak opiekacz. Tylko tyle że są kwadraciki
03-05-2018, 13:26
Nawet fajnie wyglądają te kwadraciki :lol:
05-05-2018, 5:15
Są takie zestawy opiekaczy z wymienialnymi płytami w zależności czy chcesz robić tosty czy gofry.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości