Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Japonia

Te Hotele Kapsułowe to też złe nie są, niby śpi się jak w prosektorium, ale to całkiem luksusowy nocleg, bo śpi się w trumnie, ale tam są np. jaccuzii czy inne atrakcje hotelowe. I nie wpuszczają tam byle kogo. Ponoć nocują tam zazwyczaj biznesmeni. Ja tam raczej spać nie będę bo wolę się wyspać i jednak to jakieś dziwne dla mnie.
Odpowiedz

Teraz mi się udało tak zorganizować wyjazd, że odwiedzę trzy stolice Japonii: najstarszą to jest Nara, Kioto czyli co stolicą było najdłużej i Tokyo.

W Tokyo obejrze z daleka pałac cesarski, wejdę na tamtejszą wieże widokową i sobie pojadę do Shibuyi, żeby zobaczyć miasto nocą.
Odpowiedz

Zapewne już sam w sieci obleciałeś różne strony co i gdzie warto jest zwiedzić ale ja, jak już bym tam
była, to nie darowałabym sobie zobaczenia Wyspy Riukiu. Na południu od Kiusiu wyspa Yakushima to istny raj dla przyrodników.
Spotkamy tam żółwie morskie składające na plaży jaja, lasy namorzynowe, charakterystyczne góry porośnięte wilgotnymi lasami.
I miasto Honsiu, tam dość często podróżował mój wujek i dlatego, chciałabym zobaczyć.
I wulkan Sakurajima. Można przepłynąć z miasta Kiusiu na półwysep z tym wulkanem i podziwiać świeżo powstałe pola lawowe.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Teraz patrzę i Rikiu jest naprawdę ładne, ale to bardzo daleko od lądu, więc dotrzeć tam na pewno nie jest łatwo.

Z przyrody Japońskiej to mnie zainteresowały te Sarny co biegają po niektórych miastach (fajne) i małpy, które ponoć są naprawdę wredne i lepiej je unikać jak mówiła koleżanka.
Odpowiedz

W Indonezji też są takie małpy, one są bardziej upierdliwe, niż u nas psy bezpańskie. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

[Obrazek: malpa-gorace-zrodla.jpg]

Japońska małpa Makak się kąpię w gorącym źródle. Ponoć lubią sobie też lepić śnieżki i rzucać nimi. 

W Europie też są małpy podobme, ale na Gibraltarze. To jedyne miejsce w Europie gdzie są małpy. Dotarcie jest tam jednak dosyć drogie, więc nie warto dla tych głupich małp.
Odpowiedz

W Europie może i tak ale w Indonezji, to istna plaga, poczytaj sobie, zarządzono odstrzał makaków:

http://www.tvp.info/33492665/w-obliczu-i...al-makakow

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dobrze, że w Polsce nie ma tego dziadostwa.
Odpowiedz

Muszę się zgodzić, bo chociaż jestem przeciwna odstrzałowi zwierząt, to dziki dają się ostro we znaki a i tak nic z nimi
nie robią a jak byłyby takie małpy i byłoby tak samo jak z dzikami, to strach by było wyjść na ulicę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Zgadzam się z Wami że to wredne i niebezpieczne zwierze. Może zadrapać i zakazić jakimiś chorobami a poza tym strasznie namolne i upierdliwe.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości