Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 32 głosów - średnia: 2.56
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co warto zobaczyć w Gdyni?

Bardziej mnie interesowało by muzeum marynarki wojennej.
Odpowiedz

No to jest ale o drogę musisz pytać przechodniów, bo ciężko mi tak wytłumaczyć. Ja idę tam w ślepo, bo wiem
gdzie jest i nie znam nazw ulic. ubawa
Musisz kierować się do Skwerku Kościuszki, blisko plaży i tam już ludziska pytaj.

Tu masz cennik, itd. http://www.muzeummw.pl/?ceny-biletow,93

Dużo eksponatów wystawionych jest na zewnątrz i widać je bez wchodzenia do Muzeum od strony morza.

A tu Muzeum miasta Gdyni, widać na zdjęciu gdzie mniej więcej się znajduje:

[Obrazek: muzeum-miasta-gdyni-the.jpg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

A i dodam, że od Dworca Głównego, do Skwerku czy głównej plaży jest spory kawałek na pieszo.
Autobusy też tam nie dojeżdżają. Dojeżdżają na koniec ul. Świętojańskiej na Plac Kaszubski.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Zrobiłam Ci taką niby mapkę co gdzie się znajduje z widokiem lotu ptaka. ubawa2

Nie wszystko dało się ująć, np. nie ma tu Redłowa.

[Obrazek: 70720703652698547431.jpg]

1- Sea Tower
2- Muzeum Marynarki Wojennej
3- Muzeum miasta Gdyni a od głównego wejścia teatr, tam są wszystkie Festiwale Polskich Filmów Fabularnych
4- Oceanarium
5- Róża Wiatrów- restauracja i kawiarnia, najsłynniejsza w Gdyni ale nie polecam
6- ORG Błyskawica, inne okręty jak akurat są do zwiedzania, to też tam stoją w szeregu.
7- Gemini- punkt, gdzie jest wszystko, czyli można zjeść, potańczyć(jakoś ostatnio przestali tam dyskoteki robić), różne kawiarnie, itd.
Plac Kaszubski i kwadrat na końcu to mniej więcej tam zatrzymuje się autobus.
Ul. Świętojańska to ta główna ulica na której też jest pełno restauracji, barów, fast foodów, itd.
Skwer Kościuszki- te dwie czerwone linie ciągną się do końca i to jest ten Skwer. ubawa

Na dole po lewej ten piach, to główna plaża.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Rzeczywiście jest co zwiedzać nawet, dziwne trochę zimą nad morze ale co tam ubawa Muzea mogą być ciekawe. Najważniejsze żeby ten aquapark się okazał dobry.
Odpowiedz

To już kwestia bardziej gustu co się komu podoba no i czy czynny jest :lol:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W trójmieście byłem dotej pory w Gdańsku i w Sopocie. Gdańsk mi się podobał nawet, chociaż wówczas nie umiałem zbyutnio się odnaleźć w miastach i zwiedzanie mi trudno szło, dużo się szwendałem po mieście bezsensu bardziej ubawa Teraz to co innego. Sopot mi się nie podobał, podobał mi się tam tylko prom którym popłynąłem z powrotem do Gdańska stamtąd ubawa . Jeszcze te drogie molo na którym nie ma nic ciekawego. oczko
Odpowiedz

Mi Gdańsk się nie podoba w sensie aby tam mieszkać, Sopot jest przereklamowany a Gdynia to całkiem
co innego, bo to nowe miasto i można to odczuć już zaraz od Dworca.

Zapomniałam dodać wcześniej przy mapce, że ta żółta linia od ulicy Świętojańskiej, to leci
praktycznie od Dworca a jak na Plac Kaszubski chciałbyś dojechać, to musisz iść w stronę Hali Targowej.
Zapytaj obojętnie kogo to będzie wiedział gdzie jest Hala, niedaleko Dworca.
I tam znajdź na rozkładzie trajtek(Trolejbus, trajtek to miejscowi mówią) nr. 23 i nim dojedziesz na Plac
Kaszubski, tylko w weekendy trajtki i autobusy jeżdżą rzadziej, bodajże co 20 minut.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

http://www.czerwonypiec.pl/

Tutaj bym poszedł. ubawa Najlepsza pizza w Gdynii.
Odpowiedz

No nie żartuj. Kto Ci powiedział, że tam jest najlepsza pizza?
Ogólnie jest to winiarnia, tzn. sprzedaż wina to priorytet w tym miejscu a jedzenie, to jako dodatek dla niedobitków.
Jak ktoś ją chwalił, to musiał być już nieźle po winie wstawiony. Nie polecam. W ogóle nie polecam niczego
na Starowiejskiej. Tam jak byś się znalazł, to uważaj na portfel.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości