Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 2.81
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ciekawostki ludzkiego organizmu

Hogan ma rację, i nawet nie chodzi o regulamin. Ja to wiem.

--------------------------------------------------------------------------------

2. Większość komórek ciała człowieka wielokrotnie ginie i tworzy się na nowo. Człowiek zmienia błonę wyściełającą jego żołądek średnio co 3 dni. Szkielet zmieniamy co około 10 lat. Co minutę powstaje i ginie 150 milionów czerwonych krwinek.
Odpowiedz

A ja Wam napiszę, że ta hogan, jak coś wie, to pisze a jak nie pisze, to nie wie i pyta. A więc nie wszystko wie i nie zawsze ma rację ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Blondyni i blondynki mają najwięcej włosów – około 146 tysięcy. Szatyni mają około 100 tysięcy włosów, natomiast najmniej mieszków włosowych występuje u osób rudych – około 86 tysięcy.
Odpowiedz

A bruneci? ubawa2 Ci ile mają włosów?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Poszukałem. ubawa
Z innego źródła:
Blondyni i blondynki mają więcej włosów. Średnio posiadamy 100.000 cebulek włosowych. Blondyni posiadają ich 146.000, bruneci 110.000, szatyni 100.000 a rudzi 80.000.
Odpowiedz

E tam, nie wierzę w to, bo zawsze, każda fryzjerka mi mówi, że mam tyle włosów, że powinnam je sprzedawać. :lol:
A fryzjerki, najczęściej były blondynki i wręcz, zazdrościły mi tak gęstych włosów. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

ubawa

Średnio ciało ludzkie zawiera wystarczającą ilość: siarki, aby zabić wszystkie pchły na średniej wielkości psie, węgla do wykonania 900 ołówków, tłuszczu do wykonania 7 kostek mydła, fosforu do zrobienia 2.200 główek zapałek oraz wystarczającą ilość wody do napełnienia dwóch, 20 litrowych kanistrów.
Odpowiedz

Coś z tą ilością włosów się nie zgadza. ubawa2
Na ciele dorosłego człowieka znajduje się około 5 milionów cebulek włosów
Odpowiedz

Jako ciekawostkę dorzucę,że blondyni mają najcieńsze włosy a rudzi najgrubsze.Tak więc ilość przechodzi w jakość.
A u człowieka włosy rosną wszędzie z wyjątkiem wewnętrznych stron dłoni,stóp i na praeputium.
(no i oczywiście na mądrych głowach też nie oczko )

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Komórki ludzkiego mózgu mogą pomieścić 5 razy tyle informacji co Encyklopedia Britannica.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości