Ocena wątku:
  • 27 głosów - średnia: 3.41
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alergia

(23-06-2017, 23:43 )hogan napisał(a):  
(23-06-2017, 20:37 )Siwy napisał(a):  Na ogólnoteoretycznych nie dają ostów za nazwy leków.(chyba)

Może ktoś zna nazwę czystego wapna, bez dodatków i niemusujące, bo do PEGa nie powinno takie być.
Nie wiem czy wszędzie i na wszystkich, tu z pewnością za takie coś, nie dostaje się ostów. ubawa
Tu dostaje się osty za nielegalne zapraszanie na inne fora i wstawianie linków gdzie popadnie.

Chodzi Ci o takie wapno, jak za dawnych czasów sprzedawali i dawali dla dzieci przy grypie i co ja je wylewałam do kwiatków? :zdziwienieke:
Jeśli tak, to nazywało się zwyczajnie, Calcium. Były w takich dużych tabletkach, oddzielnie pakowane w twardym jakby pozłotku
 rozerwalnym, rozpuszczalne.
Dziś, to są tabletki, podawane dla alergików, bo nie zawierają przede wszystkim aspartamu.

Wyglądało podobnie jak to ale było długie i cięte z metra :zdziwienieke:

[Obrazek: 0_0_productGfx_30169553.jpg]

No właśnie. Jeszcze nie to. Nie powinny być musujące do PEGa. Czasem samo przeczekanie tego bąbelkowania nie jest wystarczające z powodu wchłaniania się. Ale to mogę wypróbować, bo jest bez dodatków.
Są jakieś w formie tableteczki, tylko nazwy dorwać nie mogę.
To i tak rozkrusze w moździerzu, ale stanowi to różnicę.
Odpowiedz

Nie wiem jak rozpuszczają się te nowsze co podałam na zdjęciu ale te, co dawniej były do kupienia, to nie były
musujące w sensie, jak dzisiejsze musujące tabletki. One były jedynie, przystosowane do rozpuszczenia aby
było łatwiej je zażyć. Nie ma problemu z rozkruszeniem tych tabletek, będzie miało taki sam efekt ale rozkruszone
wapno, ciężko się przełyka(zatyka) dlatego są jako rozpuszczalne. Ale te nowsze rozpuszczalne, to nie wiem, być
może są nie tylko rozpuszczalne ale i musujące...

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Krzysiu, ja po tych lekach prowadziłam, normalnie funkcjonowałam na uczelni. Trzeba spróbować.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

(24-06-2017, 10:40 )Wąsatka napisał(a):  Krzysiu, ja po tych lekach prowadziłam, normalnie funkcjonowałam na uczelni. Trzeba spróbować.

Mam tego zapas, to muszę strategię opracować. Mam wypiskę z czym koliduje. W aptece to chyba z urzędu dają. Uwzględniając inne sprzedawane tam leki. 
Na razie pyłki i inne gady odpuściły, ale sezon jest typowy dla tej dziadowizny.
Damy im stosowny i bezlitosny odpór. ubauba8
Dzięki hug
Odpowiedz

ja zakupiłam sobie takie 

[Obrazek: life_c6111c63dede5eff49da01911e31f940.png]

ale coś cyba słabo działa

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości