Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Poker

Kurde, nie wiedziałam gdzie to umieścić, no ale spróbujmy tutaj. 

No więc co sądziecie o nowej ustawie hazardowej? Ja bardzo lubie grać w pokera i od dawna uważam, że poker to sport, tak jak np szachy. 
W pokerze trzeba bardzo dużo myśleć. A najlepiej jest jeszcze umieć szacować, co zawsze słabo mi wychodziło.

Ok, nie mam nic przeciwko do zakazu maszynek, ale czemu mają na tym cierpieć turnieje pokerowe, czy nawet gra w pokera na wirtualne pieniędze w internecie. 

Co do maszynek to już znalazły się osoby, które obeszy ten zakaz. mianowicie po zakręceniu np. jednorękim bandytą i wypadnięciu nam np. trzech śliwek, czy co tam potrzebne jest do wygrania, na ekranie pojawia sie nam proste pytanie, na które trzeba odpowiedzieć. W tym momencie takie maszynki nazywane są qizomatami itp. 

Czekam nna burze mózgów oczko

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Skoro uważasz go za sport, więc przeniosłam do działu sportowego ubawa2

Jak gramy w pokera w ramach sportu czy raczej dyscypliny, to nie jest groźny ale jak zastawiamy fortuny, to
jest groźniejszy, niż nałóg nikotynowy czy alkoholowy.
Miałam do czynienia z pokerem i z hazardzistami, grającymi na ogromne pieniądze i nie tylko.
Trzymać to pod kontrolą, jest bardzo trudno i wystarczy, że poczujemy się pewniej w grze, to damy
się skusić o zakład a stąd już ucieczki nie ma lub udaje się z bardzo małymi wyjątkami.
Widziałam, jak przegrywali domy, samochody a nawet własne żony, to wiem co piszę.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

a czekaj, ty chyba już kiedyś pisałaś cos na ten temat?
ps. pisząc o nałogu papierosowym przypomnialaś mi, że dawno nie paliłam hihihi

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Też sobie kojarzę, że o tym pisałam ale nie wiem gdzie. Może w jakimś temacie związanym ogólnie z hazardem. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Maszyny do gry to najgorsza rzecz jaka może być. Mnóstwo ludzi straciło majątek rodziny na tym czymś.
Co do pokera się nie wypowiadam, bo sie nie znam.
Według mnie powinno być jak w wielu krajach, gdzie są po prostu kasyna i tam można uprawiać hazard i w tych miejscach powinny być jednorękie bandyty i temu podobne. A nie że jednoręki bandyta jest na każdym rogu.
Odpowiedz

O tego roku, kara za urządzanie zakładów(obstawianie w internecie) z nielegalnym hazardem, wynosi 1, 9 miliona złotych ale
jednak na ulicach, nadal panuje bezprawie. Czas jednak takiego bezprawia się kończy i tylko nieliczni mogą jeszcze z takich
automatów korzystać, bo chodzi o wygaśnięcie ostatnich umów/ pozwoleń, bo zgodnie z ustawą o grach hazardowych, automaty
takie mogą znajdować się tylko w wyznaczonym miejscu, których właściciele posiadają zezwolenia lub koncesje na urządzanie takich gier.
Z końcem roku 2016, jednakże wygasną ostatnie zezwolenia, które zostały przyznane na maksymalny okres dozwolony przez
ustawę, tj. 6 lat, nowe zezwolenia natomiast od 1 stycznia 2010 r. nie były przyznawane (w 2009 r.,  w Polsce było zarejestrowanych
ok. 53 tys. automatów o niskich wygranych). Wynika z tego, że jedynym miejscem, gdzie będzie można spotkać jeszcze automaty do
gry będą kasyna (działają na podstawie udzielonej koncesji). W zasadzie, od stycznia 2017 roku, jak widzimy gdzieś automaty do gry, to
możemy być pewni, że jak zgłosimy na policję, to jeszcze w tym samym dniu znikną a posiadacz, otrzyma milionową karę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

ale właśnie o to chodzi, że teraz obchodzą z tymi maszynkami prawo tak, że po wylosowaniu tam jakiś wiśnieniek czy czegoś wyskakuje nam pytanie, jakieś proste i dopiero po odpowiedzi na to pytanie wygrywamy daną sumę. I teraz to nazywa się qizomat a nie jedroęki.

Boli mnie po prostu, to, że poker rónają z takimi maszynkami, to przecież zupełnie co innego!

Odpowiedz

Możesz chodzić do kasyna ale jedno musisz wiedzieć, że nie wpuszczą tam powiedzmy w dresach, czy dżinsach.
Kobiety muszą być elegancko ubrane a panom, jeśli nie mają przy sobie, to jest wypożyczalnia krawatów
i marynarek. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

wiem, wiem oczko

Odpowiedz

W sierpniu myślę iść do kasyna, a teraz dowiaduje się, że mnie tam nie wpuszczą. Może to i lepiej. oczko
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości