Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 2.7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Szybko przetłuszczające się włosy

Jakie znacie porady na to aby włosy szybko się nie przetłuszczały i jak często należy myć włosy?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Własnie mycie szamponem na przetłuszczające się włosy tudzież przeciwłupiezowym, bo przez łupież włosy robią się tłuste.
Odpowiedz

A co to za szampon na przetłuszczające się włosy, skoro każdy szampon służy właśnie do mycia?  ubawa2

Chyba nie od łupieżu włosy stają się przetłuszczone, bo przetłuszczają się dla każdego a nie każdy ma łupież.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Te pokrzywowe, za kilka złotych szampony są dobre. Ja nie używam, bo nie. Tylko płyn pod prysznic, ale daje wyniki u mamy.
Ten pokrzywowy.
Seni Care są dobre.
Odpowiedz

Myje włosy codziennie więc nie mam przetłuszczonych. Bardziej bym powiedział że wysuszone. Możliwe że za często myję. Niestety tak mam że jak rano nie umyję włosów to czuję się jakbym był cały brudny. Pokrzywowy Siwy powiadasz... To mój ulubiony szampon. Widać po nim efekty. Nawet potrafi zmieniać nieco kolor włosów w zależności od pory roku. Zresztą pokrzywa to świetne zioło na wiele ludzkich organów. Szampon chmielowy też przynosi całkiem dobre efekty. Co do szamponów jestem raczej stereotypowy i te nowe "wynalazki" do mnie nie przemawiają. Najchętniej to bym mył włosy "Bebiko".

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Moje włosy, przyzwyczaiły się do jednego szamponu i jakim bym innym umyła, to są suche i matowe.
Tylko elseve loreal czerwony im odpowiada ale szampon pokrzywowy jest bardzo dobry i tu dodałabym
na pierwszym miejscu z szamponów uzdrawiających, szampon rzepakowy. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Chyba nie łatwo kupić szampon rzepakowy. Jakoś nie "rzucił mi się w oczy" taki szampon. Jakiej marki polecasz?

Odpowiedz

Nie znam marek tych szampnów bo ich nie używam ale w necie znalazłam, choćby firmy "Joanna".
[Obrazek: 5141.jpg]

A wiem, że z rzepy jest najlepszy, bo moja babcia takich używała a to co ona używała, to zawsze było najzdrowsze.  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Firmę "Joanna" znam i kilka razy używałem ich wyrobów. Niestety szamponu z rzepy ciężko spotkać w sklepach wielobranżowych. Postaram się kupić w jakiś drogeriach. Wypróbuję tą rzepę pomimo że mój ulubiony to pokrzywowy.

Odpowiedz

Może też być z czarnej rzepy, bez różnicy to raczej ale jak rzeczywiście będziesz chciał wypróbować, to
proponuję na początek, stosowanie na przemian, raz pokrzywowy(skoro go używasz) a drugim razem
z rzepy itd., tak aby włosy nie przechodziły "szoku". ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości