Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 33 głosów - średnia: 2.45
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wakacje Bonapartego

(04-01-2017, 0:48 )ro_bot napisał(a):  Z opowiadań wiem,że warto.Nawet o tym myślałem,tylko żeby jechac tam na rowerze trzeba trochę czasu.Komu dadzą naraz miesiąc urlopu?Przy okazji zahaczyłbym o rumuńską Transylwanię.
Wład Palownik Ci się marzy... :hyelou35: Ro_bocie, poza rowerem i nóg, korzystasz jeszcze z innego środka transportu?

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Korzystam,ale to komedia przy współczesnych zakorkowanych drogach.
Bez ściemy szybciej przeszedłem pięć kilometrów na piechotę niż ten kto wyjechał w tym samym czasie z tego samego miejsca do jednego celu samochodem.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

To całkiem normalne w dzisiejszych czasach.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

(04-01-2017, 17:09 )ro_bot napisał(a):  Korzystam,ale to komedia przy współczesnych zakorkowanych drogach.
Bez ściemy szybciej przeszedłem pięć kilometrów na piechotę niż ten kto wyjechał w tym samym czasie z tego samego miejsca do jednego celu samochodem.

Toć to norma, zawsze w mieście zwłaszcza, wyprzedzałam samochody, nawet na nowych drogach co niby poszerzono, czyli
zrobiono podwójne pasy w dwóch kierunkach. :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Byłem w Budapeszcie i jak w każdej stolicy jest wiele do zobaczenia. Zachwyca bo jest inna od przykładowo naszej Warszawy. Jak każde nowo poznane miejsce. Jedzenie wyśmienite, w okolicy mnóstwo źródeł termalnych itd... Wszystko zależy czego się oczekuje. Z Rzymem pewnie konkurencję przegra...
Jeśli chodzi o środek transportu to mają świetne metro a resztę proponowałbym pieszo żeby nie umknęło to co najważniejsze.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Warszawa niestety były prawie cała zniszczona w czasie wojny, więc i tak jak na miasto doszczętnie prawie zrównane z ziemią wygląda dziś całkiem ładnie.

Na zdjęciach Budapeszt wygląda na prawde ładnie zwłaszcza w nocy.
Fajnie że jadę Busem i mi się udało znaleźć połączenie z mojego miasta, bo to mniej stresowe niż samolot. Wadą lotów samolotem jest to że lotnisko jest oddalone od centrum zwykle około 30 kilometrów.

Jadę na krótko, dwa dni że muszę wszystko zaplanować dokładnie. Myślę iść na jakieś disco tam wieczorem oczko
Odpowiedz

http://www.booking.com/hotel/hu/mercure-...na.pl.html

Fajny hotel, ciekawie jakby ta laseczka na łóżku była w cenie ubawa
Odpowiedz

Musisz płacić??!!
Odpowiedz

Nie wiem jak Ty ale ja raz byłem autokarem w Pradze i więcej autokarowej wycieczki nie kupię. Masakra jakaś a nie relaks.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Nie doczytałam kiedy wyruszasz, w ten weekend czy kiedy?  ubawa

Busem też bym nie pojechała, autokarem najeździłam się sporo i raczej nie narzekam ale obecnie, ze
względu na moje chore nogi, nie dałabym rady autokarem jechać, bo jakby nie było, mimo
przystanków, nogi męczą się w stałej pozycji, zgiętych w kolanach. Krew nie krąży i nogi puchną.
Doświadczyłam tego jak wracałam z Zakopanego i wiem, że już teraz, na dłuższe trasy, autokar
odpada, bus tym bardziej, bo mniej ludzi jedzie, to fakt ale za to mniejszy komfort jazdy.
Nie da się swobodnie usiąść, tak aby komuś nie przeszkadzać.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości