Ocena wątku:
  • 18 głosów - średnia: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

e-papierosy

Co sądzicie o e-papierosach? ja właśnie taki zakup dzisiaj poczyniłam i mam nadzieje, że ograniczę analogi albo zupełnie z nich zrezygnuje.
Czytałam w internecie, że są zdania za i przeciw. Ja kupiłam go też z tego względu, że nie śmierdzi i niby nie ma tych substancji smolistych, więc powinien być ciut zdrowszy. Jednak wiadomo, że to zawsze nikotyna jest. 
Lubie smakowe papierosy a takie tradycyjne są bardzo drogie, więc mam nadzieje, że też zaoszczędzę trochę pieniędzy.
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Moje zdanie na ten temat jest takie, że jamerykańcy wpierw wypróbują i co u nich się nie przyjmie, to rzucają do
takich krajów na przykład jak Polska. W Ameryce były one znane już z dobre 15 lat temu ale ludzie zrezygnowali gdy
dowiedzieli się, że są jeszcze bardziej rakotwórcze niż zwykłe papierosy.

Ja im stanowczo mówię NIE.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

od zwykłych papierosów też mogę dostac raka. ja lubie smakowe papierosy, one bardzo drogie są. Po pierwszym dniu z e papierosem dochodzę do wniosku, że bedę palić normalne "tanie" fajki a jak mnie najdzie na smaka to sobie e papierosa pociągnę. albo jak nie będe miała za co kupić analogów.

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

A co Ciebie skłoniło do takiej decyzji, że jednak będziesz paliła normalne? buziak

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie mam tu wyrobionego zdania, bo nie palę. Ale myślę, że e-papierosy to jakieś dziwadło. Sam wygląd palacza z tym czymś, jest dziwaczny.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

Mi to kojarzyło się z fajką ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Co o tym sądzę? trucizna, trucizna i jeszcze raz trucizna jak ktoś coś pali to niech lepiej pozostanie przy zwykłych szlugach a najlepiej nie palić nic dla zdrowia ubawa) swoją drogą miesiąc temu w radiu słyszałem, że mają wycofać te elektryczne paskudztwo.
Odpowiedz

Jedne już wycofali i były na rynku o wiele krócej niż "tradycyjny e- papieros" z baterią do wielokrotnego użytku.
Mianowicie, wycofali e- papierosy, tzw. jednorazówki, czyli po wypaleniu zawartości, nadają się do wyrzucenia.
Kosztowały ok. 9- 10 zł za sztukę i zastępowały, ok. 2 paczek papierosów.

Jestem z takich ludzi, co jak sami się nie przekonają, to nie uwierzą i kupiłam jedne i drugie aby móc wyrobić
własną opinię na ten temat.

Moje spostrzeżenia, czyli plusy i minusy.

E- papieros wielokrotnego użytku, plusy:

- taniej wychodzi niż zwykłe papierosy
- nie śmierdzi jak przy zwykłych papierosach
- mniej ograniczeń co do palenia, bo zdarza się, że ludzie je palą nawet w szpitalu na sali.

E- papieros wielokrotnego użytku, minusy:

- trzeba mieć przynajmniej dwa, tak aby móc pociągnąć jak się zachce a jeden się ładuje
- mimo e- papierosa i tak sięga się po zwykłe papierosy
- nie wychodzi taniej, jak popala się przy tym też zwykle papierosy
- też zawierają nikotynę
- często przeciekają i olejek rozlewa się w całej części aż do zewnątrz
- trzeba często ładować baterię a nie zawsze mamy taką możliwość
- dokupowanie olejków, także czasem jest problemem bo nie wszędzie są dostępne
- są bardziej rakotwórcze niż normalne papierosy
- na olejku, jest symbol trupiej czaszki, to chyba nie świadczy o czymś zdrowym?
- trzeba uważać aby nie zaciągnąć się nienaładowanym e- papierosem, bo wtedy, bezpośrednio
wciągamy sam, nie spalony olejek. Raz mi się to zdarzyło, to chyba przez tydzień, w jamie ustnej
miałam tylko smak tego olejku i bolał mi żołądek. Prawdopodobnie, przytrułam się.
- nie każdy lubi dym z e- papierosów i dla niepalących, przeszkadza ich zapach, tak samo jak
zapach od zwykłych papierosów a niby mają być niewyczuwalne oprócz widoczności dymu.
- i na koniec, z czasem, całkowita rezygnacja z e- papierosa, na rzecz normalnych papierosów, bo
organizm nałogowego palacza, domaga się większej dawki nikotyny. A więc wróciłam do normalnych
i nic mi nie dało palenie e- papierosa.

E- papieros, tzw. jednorazówki, plusy:

- wychodzi taniej
- zajmuje mało miejsca
- nie śmierdzi jak zwykły papieros
- mniej ograniczeń, tak jak w przypadku e- papierosa wielokrotnego użytku

E- papieros, tzw. jednorazówki, minusy:

- całkowicie wycofany z produkcji a więc nawet nie warto je kupować i się do nich przyzwyczajać, bo
potem może być problem z ich kupieniem
- wszelkie minusy, takie jak z poprzednim e- papierosem

A więc po mojej obserwacji wynika, że jest o wiele więcej minusów, niż plusów.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Niezbadane są działania jeszcze niektórych rynkowych wynalazków  oczko
Odpowiedz

Nie dajcie się nabrać.Koleś próbował przez dwa miesiące i dalej kopci.
Jak sam se człowiek nie poustawia w głowie to żadne placebo nie pomoże.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości