Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3.44
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Manicure

Czy robicie a jak robicie to jaki i gdzie?  ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Obgryzam, czasem obcinam.
Odpowiedz

Mężczyźni także powinni robić sobie manicure. oczko

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W żargonie stolarzy manicure-em zwie się zawadzenie paznokciami o noże pracującej strugarki przy obróbce małych gabarytów ubawa
Kiedy jeszcze bawiłem się w gitarzystę klasycznego,dbanie o odpowiednią długość i kształt paznokci było nawykiem.Teraz im krótsze tym lepsze.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Sama sobie i koleżankom. I bez udawanej skromności napiszę, że w mieście nie ma punktu z taką precyzją, jak u mnie.
Dodam, że nie jest to mój zawód wykonywany, tylko hobby i param się tym po wielkich prośbach [Obrazek: lol.gif]
Odpowiedz

Jestem podobnie jak Ty Mgiełko, samoukiem w tej dziedzinie i czasem chodzę do kosmetyczki a czasem robię z pazurkami, wszystko
sama, dla znajomych także i także po wielkich prośbach. Ale pod względem fachowych nazw, jestem kompletnym laikiem, bo skąd
niby mam znać te wszystkie nazwy, jak na przykład, zamawiam całe zestawy wraz  z żelami, klejami, lakierami, itp.
Ważne abym odróżniała pilnik od patyczka i lakier od kleju czy żelu.  :lol:
A jakieś tam nazwy hybrydowe, to już dla mnie ciemna magia. Fakt, że zrobię wszystko na paznokciach ale nie używając nazw i jak
ktoś by mnie zapytał, czy robiłam kiedy MAC Lakier Sunset Sky, to odpowiedziałabym, że nie wiem ale pewnie tak   :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości