25-06-2016, 23:00
EURO 2016
25-06-2016, 23:39
W drugiej połowie bardziej ożywiona akcja ale bardzo długo nie mogli ani jedni, ani drudzy strzelić. już myślałam, że znów będą karne ale Portugalii udało się 3 min. przed końcem strzelic gola. Portugalia jest trzecia drużyna wchodzącą do ćwierćfinału - Polska, Walia, Portugalia, a jutro następne trzy mecze
Pojutrze hit : Włochy z Hiszpanią
Pojutrze hit : Włochy z Hiszpanią
26-06-2016, 5:19
Jakoś mi się nie chcialo tej Portugalii oglądać.
Czekam aż Niemcy dostaną po ....... od Słowacji, to było by piekne. No i Slowacja to piękny kraj, a Niemcy wiadomo.
Czekam aż Niemcy dostaną po ....... od Słowacji, to było by piekne. No i Slowacja to piękny kraj, a Niemcy wiadomo.
26-06-2016, 8:50
A Niemcy co? Byłeś w Niemczech, widziałeś jak wyglądają? Są przepiękne zwłaszcza na Bawarii.
26-06-2016, 8:56
Tak generalnie ich nie lubię.
26-06-2016, 9:11
Też za Niemcami nie przepadam bo niejednokrotnie dali mi się we znaki ale nie mam powodu aby przy tym krytykować ich kraj.
26-06-2016, 9:45
(26-06-2016, 5:19 )bonaparte napisał(a): Jakoś mi się nie chcialo tej Portugalii oglądać.
Moim zdaniem niewiele straciłeś nie oglądając Portugalii - nie pokazali niczego szczególnego. Żal mi Chorwatów, bo od początku Euro są (byli) bardzo dobrzy ale Portugalia w takiej formie jest do pokonania przez nas.
Hogan miała rację kilka dni temu, kiedy mówiła, że to cieniasy - myślałam, że lepiej sie zaprezentują - klapa :wysmiewaacz:
A co z Niemcami "wiadomo"? Znasz ich, znasz ich kraj, czy tylko wybiórczo lub z opowiadań?
Najpierw dobrze poznaj kraj i ludzi - nie pojedyncze osoby, które często nie potwierdzają różnych opinii i wizerunku Niemców. Pozwiedzaj ich kraj i potem oceniaj
26-06-2016, 10:28
Wolę ich nie poznawać lepiej bo bedzie jeszcze gorzej. Butne typki, ktore myślą ze są lepsi bo są bogatsi. A sa bogaci bo USA wylądowao w nich kasę. Ale oni myślą że sa nadludzmi a na wschodzie od nich mieszkają jacys aborygeni.
26-06-2016, 10:37
Amadeo, o Niemcach to do mnie? 
Pewnie nie wiesz, że większość życia w Niemczech mieszkałam.

26-06-2016, 10:40
(26-06-2016, 10:28 )bonaparte napisał(a): Wolę ich nie poznawać lepiej bo bedzie jeszcze gorzej. Butne typki, ktore myślą ze są lepsi bo są bogatsi. A sa bogaci bo USA wylądowao w nich kasę. Ale oni myślą że sa nadludzmi a na wschodzie od nich mieszkają jacys aborygeni.
Nie wiem, czy poznałeś wielu Niemców albo czy dla porównania masz np. Francuzów, czy Belgów - przyjmując Twój argument o kasie - wszyscy z Zachodu są butni, uważający się za lepszych od innych. Może tak zachowywali sie ludzie, których akurat poznałeś. Idąc dalej moze myśleć tymi kategoriami każdy obcokrajowiec przyjeżdżający do Polski i wg zachowania 2 - 4 osób ocenić, że to kraj pijaków, rozrabiaków i chuliganów. Zależy na kogo się trafi - nie można uogólniać i kasa nie ma nic do tego.
A przede wszystkim skad takie Twoje opinie, skoro wolisz ich nie poznawać..., to, co piszesz przeczytałeś w gazecie i powtarzasz...?
Cytat:hogan napisał(a): Amadeo, o Niemcach to do mnie?
Nie bardzo rozumiem - dlaczego do Ciebie...?
Nie wiedziałam, że mieszkałaś w Niemczech ale i ja znam ich wielu, dlatego tak piszę.
Chodzi mi o stwierdzenie "a Niemcy wiadomo" - co wiadomo? Czy można można mówić tak o kraju i ludziach, których sie nie zna? Bonaparte przecież napisał, że "woli ich nie poznawać" - to jak może cokolwiek o nich i ich kraju pisać?
Ojej, znowu nie zauważyłam i napisałam post postem
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: am9rog.gif]](http://i59.tinypic.com/am9rog.gif)