Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 43 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Reklama

I tu się trochę mylisz, bo właśnie te najgłupsze i bezsensowne reklamy trafią do ludzi, trafiają jako obrazy
do naszego mózgu a później zastanawiamy się, od czego była ta reklama i nie daje nam to spokoju.
I o to właśnie chodzi, żeby zainteresować się reklamą.
Na swoim blogu, opisałam jak to działa w jednym z artykułów, chyba z 2014 roku a może napisałam w 2015, nie
pamiętam, musiałabym sprawdzić. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Tak, domyslam sie, ze to dziala na zasadzie czestego powtarzania i zapisywania sie w pamieci, chocby najglupsza reklama byla,ale utrwala sie .
Tylko jakos na mnie to nie dziala.Kiedy robie zakupy-te domowe,nie firmowe-mam kartke i spis szczegolowo co mam kupic i biore wedlug spisu a nie wedlug obrazu, ktory mozg podsuwa.Ale ja prawie nie ogladam TV i moze to dlatego.
Odpowiedz

Ale zauważ, że mimo to, że TV prawie nie oglądasz, to niektóre reklamy pamiętasz, choćby tę
z tęczą  i żyrafą i to też jest ich trik.  ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No tak, zapisala sie w pamieci ubawa
Kilka razy ja widzialem,ale ni cholery nie wiem co reklamowala.Te drazetki chyba?
Odpowiedz

Tak, drażetki Skittles a swoją drogą, czy to nie głupia reklama?
Przecież nie ma żyraf sięgających do chmur.
Nie ma tego aby żyrafa jadła tęczę
Nie da się doić żyrafy
A tym bardziej aby wypadały drażetki zamiast mleka
I ta parodia, że wszytko kolorowe a tu człowiek ciemnoskóry
No i drażetki wywołujące śmiech

Całkowity bezsens ale w pamięci się zapisała.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dokladnie.Reklamy na pewno opracowuja (a na pewno konsultuja) psycholodzy, bo wiedza jak dziala ludzki umysl.

Wiesz-ta reklama jest przynajmniej smieszna,ale najbardziej mnie wkurzaja takie, w ktorych gospodyni domowa uzywa np.Vizira i podaje sie jej nazwisko (oczywiscie zmyslone).Przeciez kazdy, ktorego IQ jest chociaz przecietne, od razu to rozpozna.
Odpowiedz

Taaa... i wrzucają do pralki zabłocone i wybrudzone jagodami ubrania i wyciągają lśniąco białe  ubawa2

Dla dzieci kiedyś była taka piosenka:
Fantazja, fanatazja, bo fantazja jest od tego
Aby bawić się, bawić się, aby bawić się na całego....   ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No wlasnie.
I zawsze mnie zastanawia dlaczego produkuja takie glupie reklamy, ktore kazdy uzna za glupie.Przeciez dla niektorych to moze byc nawet obrazliwe,na zasadzie,ze skoro go uwazaja za takiego debila,ze w to wierzy, to on na zlosc nie kupi tego co reklamuja ubawa
A moze przeceniam srednia umyslowa widzow? oczko
Odpowiedz

Są ludzie, co właśnie dla śmiechu kupią taką reklamę/ produkt, bo zechcą pokazać, że wcale tak
nie działa  :lol:

A swoją drogą, od lat(bez oglądania reklamy) używam Wizira i nie narzekam chociaż cudów to
on nie działa ale każdy inny proszek, nie pasuje mi zapachowo. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Chyba,ze tak to dziala ubawa
Vizir nie jest zły, to fakt.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości