Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 33 głosów - średnia: 2.45
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wakacje Bonapartego

No to czekamy na relacje... a kiedy wyjazd?  ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

w lipcu oczko Teraz to porobię zdjęć iwkleję tutaj.
W zeszłym rtoku co na Słowenii byłem to może 4 zdjęcia zrobiłem.
Teraz jade sam więc będe łazuił gdzie chce i robił fotki. ubawa
Odpowiedz

Super, będę czekała.   :radocha: 

Daaaawno temu, byłam na Krecie ale króciutko i zależna od innych osób a więc i praktycznie nic nie zwiedziłam.
Tyle, że w restauracji byliśmy na obiedzie i zaraz musieliśmy wracać. :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Co do Rumunii to przed chwilą czytałem pozytywne opinie od osób co tam byli. Takie moje zboczenie że turystyka to jedno z moich hobby.
Na Krecie byłem dawno temu. Chyba w 2001 roku o ile dobrze pamiętam. Ale spróbuję podzielić się swoimi spostrzeżeniami z mojego pobytu.
Byłem w miejscowości Hersonissos. I powiem szczerze że to nie był w moim przypadku najlepszy wybór.
To taka bardziej imprezownia dla "Angoli" niż miejsce do odpoczynku. Plaże mizerne i śmierdzące moczem. Na szczęście jakiś kilometr od hotelu miałem aquapark i miło tam się spędzało czas. Dlatego ogólnie jestem zadowolony. Upały w czerwcu były podobne do tych z lipca w Egipcie. Woda w morzu cieplutka jak w wannie. Moim zdaniem Chania to fajny wybór. No ale wiadomo że wszystko zależy od tego czego się oczekuje żeby urlop był udany.
Labirynt Minotaura moim zdaniem przereklamowany bo widać więcej nowoczesnego trendu budowniczego niż tego z mitologii. Plaża Vai posiada świetne palmy ale także uważam za przereklamowaną. Zeny w restauracji natomiast jak z trzema gwiazdkami Michelin. Ale ogólnie ładnie. Zatoczka piękna. Piasek na plaży już nie koniecznie bo dużo odłamków z cegieł. Parking płatny ale obszerny. W sumie ok. Osobiście zamiast jechać na słynną plażę na Krecie to lepszym wyborem chyba jest plaża flamingów. Nie byłem to nie będę się wypowiadał w tym temacie. Idąc za zasadą nie znasz to zamknij ryj i siedź cicho.
Za to bardzo polecam wycieczkę na Santorini. Wyspa przepiękna. Toż to cudo dla oka. Bonaparte nie spierdziel roboty omijając tą wyspę. Są dwie opcje dopłynięcia. Przynajmniej tak było dawno temu. Katamaranem bardzo szybko lub statkiem/promem dużo wolniej. Płynęliśmy statkiem bo żona ma chorobę lokomocyjną i stąd ten wybór. Koszmarem było dopłynięcie do statku łodzią ale jakoś żona dała radę. Na Aviomarinie. Ale z wycieczki i tak była zachwycona. Bo Santorini to niezwykła wyspa. Jeśli nie ma problemu z chorobą morską to zalecałbym katamaran. Dwie czy dwie i pół godziny (czy jakoś tak) i już jesteście na tej cudownej wyspie. Tam do obejrzenia jest bardzo dużo. W sumie to objechałem to wycieczką zorganizowaną i jestem bardzo zadowolony. Faktem jest że czasu trochę minęło od tamtej pory więc może być inaczej. Ale polecam z czystym sumieniem że nie wpuszczam w przysłowiowe maliny. Jakbyście skorzystali z wycieczki to na koniec polecam zjechać kolejką linową na prom niż telepać się osiołkiem pośród ich odchodów co to po drodze robią. Jeśli chodzi o zwiedzanie na własną rękę to polecam wypożyczalnię aut Budget. Pełna profeska.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Bonaparte to na św. Helenę!!!
Odpowiedz

(25-04-2016, 7:54 )karbon napisał(a):  Co do Rumunii to przed chwilą czytałem pozytywne opinie od osób co tam byli. Takie moje zboczenie że turystyka to jedno z moich hobby.
Na Krecie byłem dawno temu. Chyba  w 2001 roku o ile dobrze pamiętam. Ale spróbuję podzielić się swoimi spostrzeżeniami z mojego pobytu.
Byłem w miejscowości Hersonissos. I powiem szczerze że to nie był w moim przypadku najlepszy wybór.
To taka bardziej imprezownia dla "Angoli" niż miejsce do odpoczynku. Plaże mizerne i śmierdzące moczem. Na szczęście jakiś kilometr od hotelu miałem aquapark i miło tam się spędzało czas. Dlatego ogólnie jestem zadowolony. Upały w czerwcu były podobne do tych z lipca w Egipcie. Woda w morzu cieplutka jak w wannie. Moim zdaniem Chania to fajny wybór. No ale wiadomo że wszystko zależy od tego czego się oczekuje żeby urlop był udany.
Labirynt Minotaura moim zdaniem przereklamowany bo widać więcej nowoczesnego trendu budowniczego niż tego z mitologii. Plaża Vai posiada świetne palmy ale także uważam za przereklamowaną. Zeny w restauracji natomiast jak z trzema gwiazdkami Michelin. Ale ogólnie ładnie. Zatoczka piękna. Piasek na plaży już nie koniecznie bo dużo odłamków z cegieł. Parking płatny ale obszerny. W sumie ok. Osobiście zamiast jechać na słynną plażę na Krecie to lepszym wyborem chyba jest plaża flamingów. Nie byłem to nie będę się wypowiadał w tym temacie. Idąc za zasadą nie znasz to zamknij ryj i siedź cicho.
Za to bardzo polecam wycieczkę na Santorini.  Wyspa przepiękna. Toż to cudo dla oka.  Bonaparte nie spierdziel roboty omijając tą wyspę. Są dwie opcje dopłynięcia. Przynajmniej tak było dawno temu. Katamaranem bardzo szybko lub statkiem/promem dużo wolniej. Płynęliśmy statkiem bo żona ma chorobę lokomocyjną i stąd ten wybór. Koszmarem było dopłynięcie do statku łodzią ale jakoś żona dała radę. Na Aviomarinie. Ale z wycieczki i tak była zachwycona. Bo Santorini to niezwykła wyspa. Jeśli nie ma problemu z chorobą morską to zalecałbym katamaran. Dwie czy dwie i pół godziny (czy jakoś tak) i już jesteście na tej cudownej wyspie. Tam do obejrzenia jest bardzo dużo. W sumie to objechałem to wycieczką zorganizowaną i jestem bardzo zadowolony. Faktem jest że czasu trochę minęło od tamtej pory więc może być inaczej. Ale polecam z czystym sumieniem że nie wpuszczam w przysłowiowe maliny. Jakbyście skorzystali z wycieczki to na koniec polecam zjechać kolejką linową na prom niż telepać się osiołkiem pośród ich odchodów co to po drodze robią. Jeśli chodzi o zwiedzanie na własną rękę to polecam wypożyczalnię aut Budget. Pełna profeska.

Herssonisos to jest nie daleko gdzie ja jadę, chyba. oczko
Z labiryntem minotauta i z niektórymi innymi zabytkami na krecie jest tak, że odkrył i restaurował je jakiś anglik, który zrobił to po swojemu co nie każdemuy się spodoba. Tam jest dużo do zwiedzania.
Odpowiedz

(25-04-2016, 10:17 )przelotnyptak napisał(a):  Bonaparte to na św. Helenę!!!

Nawet na Elbę planowałem jechać, ale ja tam wolę bardziej imprezowe miejsca oczko
https://pl.tripadvisor.com/Tourism-g2023...tions.html
Odpowiedz

W pierwszy dzień idę tam się przejść oczko
I planuje też poderwać jakąś brytyjkę ubawa
Odpowiedz

Jeszcze ponad miesiąc ubawa
Odpowiedz

Już niedługo ubawa
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości