Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 17 głosów - średnia: 2.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Balkon

A dlaczego płytek nie? Ja zamierzam kłaść płytki w całym mieszkaniu ze względu na psa. ubawa

Albo nawet takie, z wkładką dywanową, można swobodnie na tarasie położyć:

[Obrazek: plytki-z-wkladka-dywanowa-original.jpg]
A z normalnych pytek, teraz jest bardzo szeroki wybór, mogą być nawet drewno- podobne:

[Obrazek: plytki-ceramiczne-plytki-na-tarasie-1.jpeg]

Czy też takie, to łatwe w utrzymaniu czystości:

[Obrazek: plytki-ceramiczne-plytki-na-balkonie.jpeg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Na razie nie, by nie podnosic poziomu.
Jak przyjdzie ewentualnie ten ogròd, czyli nowe pomieszczrnie, wtedy ocieplenie etc I nie chce by poziom podlogi , posadzki etc był wyzszy niz w salonie, ogolnie parteru.
Odpowiedz

Na to wygląda, z tego co piszesz, to albo zrobiono za niską podłogę w salonie lub za wysoką na tarasie. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(08-04-2016, 10:17 )hogan napisał(a):  Na to wygląda, z tego co piszesz, to albo zrobiono za niską podłogę w salonie lub za wysoką na tarasie. ubawa

Hehehe dobre, pewnie; dom za nisko stoi.
Izuniu posadzki, czy podłogi na końcu się robi. Można by dać płytki na calosci i na to stawiać ta konstrukcje, ale chcę by ów ogród był kolejnym pomieszczeniem, salonem, zatem posadzka od betonu musi być odizolowana.
Izolacja pozioma od wilgoci i styropian, potem wylewka i końcowa posadzka lub podłoga.
Na reszcie szescdziesieciometrowego tarasu same płytki, kostka czy inne wykończenie będzie.
Odpowiedz

To normalne, że to wszystko trzeba wykonać, jeśli ma być dodatkowym pomieszczeniem i w takim razie, jak teraz
zrozumiałam, wygląda, że przez wszystkie warstwy na tarasie, podłoga będzie wyższa... i co teraz?
Kuć podłogę w salonie?  ubawa
Ja proponowałabym nie dawać styropianu albo zrobić ze schodkami, też byłoby fajnie.

Na przykład tu zobacz...

[Obrazek: schody-balkonowe-na-taras.jpg]

Albo to też nie głupie:

[Obrazek: __schodek_przy_tarasie_jpg1381675104.jpg]

Albo to nawet mi się podoba i jeszcze z 20- 30 cm. wyżej bym zrobiła i byłaby dodatkowa ściana w salonie a przy tym
więcej przestrzeni do zagospodarowania:

[Obrazek: 33170_63ydmbvj.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości