Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kurier czy tradycyjna poczta

Co Twoim zdaniem jest lepsze i dlaczego? ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Nawet tradycyjna poczta korzysta z firm kurierskich - wiem bo pracowałem. ubawa2
Odpowiedz

Tradycyjna poczta.
Nie wydzwaniają,głowy nie zawracają a jak nie ma mnie w domu zostawiają awizo w skrzynce.
No i fajnie jest pogadać z dawnym znajomym-pocztowym dostawcą paczek.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Ponoć tradycyjna jest też tańsza, to czemu tyle ludzi korzysta z kurierskiej?

Z wygody? zhm

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Krążą plotki,że firmy kurierskie są szybsze,solidniejsze i lepiej podchodzą do powierzonej przesyłki i klienta,ale nie zauważyłem różnicy.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Może i trochę jest w tym racji bo już dwa razy wykłóciłam się na poczcie, że listonosz nawet do drzwi nie zapuka, tylko
od ręki wrzuca awizo do skrzynki na coś poleconego. Potem przychodzi drugi raz i drugie awizo w ten sam sposób załatwia.
No szlag może człowieka trafić, tym bardziej jak wiem, że siedzę specjalnie w domu i czekam.
Ile razy nawet mu drzwi od klatki otworzyłam, to nie wspomniał ani słowem, że ma list polecony!
Co za hipokryzja! ubauba8

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Niestety na poczcie jest tak jak wszędzie.Chcieli by mieć jak najmniej pracowników,którzy obrobią jak najwięcej rejonów.
Nie dziwota,że czasem zdarza się im olać noszenie zbyt ciężkiej torby.Ale przynajmniej mniejszy przemiał niezadowolonych pracowników u nich jest niż w firmach kurierskich i chociaż nie mają problemów z trafieniem do klienta.
Nie mówię,że nigdy nie psioczyłem na listonoszy,którzy zamiast włożyć czasopismo do skrzynki w której bez problemu zmieściło by się zatykali za furtkę i ktoś przechodząc zwyczajnie ukradł.

Odpowiedz

(04-08-2015, 22:14 )hogan napisał(a):  Ponoć tradycyjna jest też tańsza, to czemu tyle ludzi korzysta z kurierskiej?

Z wygody? zhm

A temu że jak coś zamówię i w dodatku pilnego to mam na drugi dzień.
Tak obrazowo, gdybym teraz co pisze zamówił to jutro do 16 mam w domku.
Myślę tu o pewnych potrzebnych np. do opieki rzeczach w sytuacji gdy po prosty umknie mi że się kończą.
Podobnie z płynem do soczewek i wiele innych. Np lampy do ogrodu, potrzebne były od razu i były.
U mnie pocztą to kilka dni...i niestety nie wiadomo ile by sobie np określić czas.
Co do ceny to nie koniecznie, jest tyle kurierskich firm że to różnie bywa.
Odpowiedz

(04-08-2015, 22:22 )ro_bot napisał(a):  Krążą plotki,że firmy kurierskie są szybsze,solidniejsze i lepiej podchodzą do powierzonej przesyłki i klienta,ale nie zauważyłem różnicy.

To nie plotki.
Ostatnio często korzystam, czasami z poczty to widzę różnicę.
Jest niestety dramatyczna, poczta sama sobie w stope strzela.
Odpowiedz

Korzystam i z poczty i z kuriera i moje plusy i minusy widzę w obydwóch instytucjach.

Poczta nie zawsze ma solidnych pracowników ale za to paczkę wygodniej jest u nich nadać.

Nie zastanawiam się nad opłatami bo jak muszę coś nadać, to nie sprawdzam kto ma taniej, tylko nadaję z tego miejsca, gdzie
mam akurat najbliżej.

Kurierzy ok, w zasadzie nie mam nic do nich a raczej do firm, które sprzedają jakiś produkt.
Bywało tak, że miałam przesyłkę na drugi dzień ale bywa też, że czekam po ponad dwa tygodnie.

A więc tu w zasadzie nie kurierzy są winni a firmy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości