Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Tradycyjna poczta.
Nie wydzwaniają,głowy nie zawracają a jak nie ma mnie w domu zostawiają awizo w skrzynce.
No i fajnie jest pogadać z dawnym znajomym-pocztowym dostawcą paczek.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Reputacja:
285
Krążą plotki,że firmy kurierskie są szybsze,solidniejsze i lepiej podchodzą do powierzonej przesyłki i klienta,ale nie zauważyłem różnicy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Reputacja:
285
Niestety na poczcie jest tak jak wszędzie.Chcieli by mieć jak najmniej pracowników,którzy obrobią jak najwięcej rejonów.
Nie dziwota,że czasem zdarza się im olać noszenie zbyt ciężkiej torby.Ale przynajmniej mniejszy przemiał niezadowolonych pracowników u nich jest niż w firmach kurierskich i chociaż nie mają problemów z trafieniem do klienta.
Nie mówię,że nigdy nie psioczyłem na listonoszy,którzy zamiast włożyć czasopismo do skrzynki w której bez problemu zmieściło by się zatykali za furtkę i ktoś przechodząc zwyczajnie ukradł.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Korzystam i z poczty i z kuriera i moje plusy i minusy widzę w obydwóch instytucjach.
Poczta nie zawsze ma solidnych pracowników ale za to paczkę wygodniej jest u nich nadać.
Nie zastanawiam się nad opłatami bo jak muszę coś nadać, to nie sprawdzam kto ma taniej, tylko nadaję z tego miejsca, gdzie
mam akurat najbliżej.
Kurierzy ok, w zasadzie nie mam nic do nich a raczej do firm, które sprzedają jakiś produkt.
Bywało tak, że miałam przesyłkę na drugi dzień ale bywa też, że czekam po ponad dwa tygodnie.
A więc tu w zasadzie nie kurierzy są winni a firmy.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"